Teraz jest Pn maja 12, 2025 1:24 am

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 822 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 42  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: Wt sty 12, 2016 11:25 pm 

Dom stały (1 pies)

Tudu i Amber fantastycznie razem wyglądają :) buziaki dla gromadki :)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr sty 13, 2016 7:45 am 

Marynarz

Zjawatom, wrócę do tego wątku, bo zrobiło mi się bardzo przykro. Ani razu nie napisałam, żeby Toudi był agresywny. Ani razu.

Napisałam za to "Do ludzi jest absolutnie wspaniały."
"My jesteśmy w nim zakochani. Gdyby nie Mięśniak zostawilibyśmy go sobie tak bardzo."

"1500% pieszczoszka"

"Ten piesio nie ma w sobie ani grama agresji, tylko jest bardzo zazdrosny :)"

"Uwielbia jak sie wola do niego Toudi, i robi "WA, WA, Wa" jak zombie z rozczapierzonymi palcami, wtedy przewraca sie na plecki i pokazuje brzuszek do czochrania i mizianka.

Na pewno plusem dla przyszlego domu stalego jest to, ze Toudi jest bardzo posluszny. Wie ze nie moze wchodzic do sypialni, to zazwyczaj zatrzymuje sie na progu! Raz wszedl, jak powiedzielismy ze nie wolno, to wyszedl :shock:
Mimo ze do wszystkich innych miejsc chodzi za nami jak cien. :lol:
Tak samo z wejsciem na kanape, wchodzi tylko na zaproszenie"

Wstawiałam zdjęcia, gdzie przytula się do ludzi, i jest karmiony z ręki, opisywałam wsadzanie mu łapy z antybiotykiem do buzi.

Bardzo uważałam, by ani razu nie nazwać Toudiego agresywnym, ponieważ nie jest on agresywny. Jego zachowanie w stosunku do Mięśniaka można by uznać za agresywne, bo ustalanie hierachii w domu przez dwa samce może wydawać się agresywne.

Jako dom tymczasowy przez niecałe 5 dni kiedy był u nas przetestowaliśmy reakcje Toudiego na:
kury i inne zwierzęta gospodarcze, starsze osoby, dwóch różnych weterynarzy i pobieranie krwi, wsadzanie rąk do buzi, wsadzanie rąk do karmy, cztery nowe mieszkania, poznaliśmy go z 23 osobami, i w stosunku do żadnej z tych rzeczy ani osób nie był agresywny, i wszystko to opisałam lub wstawiałam zdjęcia.

Owszem, na główny plan wysunął się problem z Mięśniakiem, który bał się Toudiego (i miał powody) i współlokatorką, która bała się Toudiego, dlatego że ustawiał Mięśniaka, i w jej mniemaniu było to zachowanie agresywne, ponieważ boi się m.in. szczekania, piszczenia i skomlenia.
Za każdym razem jednak zaznaczałam, że sytuacja ta odnosi się tylko i wyłącznie do Mięśniaka. Niczego i nikogo innego.

Nie była to sytuacja przez nas wymyślona. Nie mamy nagrania jak Toudi walczy z Mięśniakiem, bo byliśmy wtedy zajęci rozdzielaniem ich, ale mnóstwo zdjęć ze smutnym Mięśniakiem bojącym się wyjść z klatki i Toudim na salonie.

Napisałam również wielokrotnie, że jeżeli nie znajdzie się inny dom tymczasowy, gdzie tego problemu nie będzie, to jesteśmy gotowi do pracy z Toudim, Mięśniakiem i behawiorystą, z którym już mieliśmy umówione spotkanie.
Będąc u Ciebie również gwarantowałam, że jeżeli tylko takie problemy jak były u nas, jesteśmy gotowi wziąć go znowu i nad nim pracować.

Strasznie ciężko nam było się z nim rozstać. Strasznie za nim tęsknimy.

Twierdzenie, że pisałam, że Toudi jest agresywny, jest dla mnie strasznie przykre, ponieważ uważam że takie szufladkowanie psa jest dla niego krzywdzące, i zawsze starałam się opisać sytuację bez używania określających epitetów.
Wieźliśmy go do Was z przekonaniem, że Toudi nie jest agresywny i dogada się z Amber bez problemów.

Pozdrawiam Was serdecznie.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr sty 13, 2016 7:55 am 

Starszy Marynarz Dom stały (2 psy) Transport

Tylko ,że dziewczyny z Zarządu nie przypieły mu tej łatki i takie oskarżenia też są krzywdzące.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr sty 13, 2016 8:15 am 

Marynarz Dom stały (3 psy)

Tak się czasem dzieje ze psy w różnych domach inaczej się zachowują nie ma co się wzajemnie obwiniać kto jak nazwał Toudiego . Niestety jesteśmy tylko ludźmi i bardzo szybko "wyciągamy wnioski" oceniamy i jak widać tutaj tez tak się stało. "Kłóci się z rezydentem stresuje wspolokatorkę - "agresor" i łatka przypięta ale przez kogo przez nas czytających bo każdy pomyślał sobie coś na temat DT na temat Mięśniaka i Toudiego ;) dobrze się stało że został zmieniony dom bo 2 samców (z jajami) to sytuacja trudna i dla psów i dla ludzi, i niczyja w tym wina. DT mogł pisac ze sielanka a w domu sie męczyć opisywaliscie sytuacje i Toudi byl w ich trakcie "agresywny" -bo był jezeli rzucał się na Mięśniaka. Nasz Gutek tez inaczej się zachowywał w pierwszym DT u nas się zmieniło dlaczego??? Bo tak i juz ;) Teraz tez dochodzi do spięć z Pixi są one do opanowania my się tym nie stresujemy psy sobie krzywdy nie robią ale nie jest to przyjemne a za 5 minut sielanka i przytulasy a najbardziej kłócą się właśnue z zazdrości u nas o zabawki (ze zdjęć ocenić można łatwo z opisu wysnuć "swoje wnioski" ). Nikt z Was nie chciał źle nie obwiniajcie się ("Tak miało być")

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr sty 13, 2016 8:19 am 

elaa napisał(a):
Tylko ,że dziewczyny z Zarządu nie przypieły mu tej łatki i takie oskarżenia też są krzywdzące.

Ela jak dobrze pamiętam nie było napisane że zarząd tylko ZB i chodziło pewnie o nas wszystkich z forum bo faktycznie czytając w głowie nazywamy po swojemu wątpię żeby ktoś pomyślał wtedy o Toudim aniołek (bo tak jak z ludźmi psy w różnych warunkach mogą się inaczej zachowywać ) ;) (i poprosimy o przeniesienie tych postów do Toudiego )

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr sty 13, 2016 8:27 am 

Ale to wątek Toudiego ;)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr sty 13, 2016 8:31 am 

elaa napisał(a):
Ale to wątek Toudiego ;)

O ja to nieźle jestem zaspana :lol: (aj bo wcześniej Ania zacytowała wypowiedź Miesniak u Lady i tak mi głupio utkwiło) :lol:

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr sty 13, 2016 8:39 am 

Tak się właśnie zastanawiałam o co chodzi ;)) Ania w wolnej chwili wrzuć zdjęcia przystojniaka

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr sty 13, 2016 8:27 pm 

Dom stały (1 pies)

Melita jak.jej cos nie pasuje.kłapie pyskiem do.Majki..millosci u nich nie ma ale sie akceptuja wzajemnie :) a takie sporadyczne potyczki miedzu dziewczynami sie zdarzają ale nie panikujemy i nie mowimy,ze jedna czy druga jest agresywna ;) ustawiają sie nawzajem i tak juz będzie :) buziaki dla TUdu i Amber :)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Wt sty 19, 2016 2:27 pm 

Marynarz Dom stały (1 pies)

Mięśniak napisał(a):
Zjawatom, wrócę do tego wątku, bo zrobiło mi się bardzo przykro. Ani razu nie napisałam, żeby Toudi był agresywny. Ani razu.

Napisałam za to "Do ludzi jest absolutnie wspaniały."
"My jesteśmy w nim zakochani. Gdyby nie Mięśniak zostawilibyśmy go sobie tak bardzo."

"1500% pieszczoszka"

"Ten piesio nie ma w sobie ani grama agresji, tylko jest bardzo zazdrosny :)"

"Uwielbia jak sie wola do niego Toudi, i robi "WA, WA, Wa" jak zombie z rozczapierzonymi palcami, wtedy przewraca sie na plecki i pokazuje brzuszek do czochrania i mizianka.

Na pewno plusem dla przyszlego domu stalego jest to, ze Toudi jest bardzo posluszny. Wie ze nie moze wchodzic do sypialni, to zazwyczaj zatrzymuje sie na progu! Raz wszedl, jak powiedzielismy ze nie wolno, to wyszedl :shock:
Mimo ze do wszystkich innych miejsc chodzi za nami jak cien. :lol:
Tak samo z wejsciem na kanape, wchodzi tylko na zaproszenie"

Wstawiałam zdjęcia, gdzie przytula się do ludzi, i jest karmiony z ręki, opisywałam wsadzanie mu łapy z antybiotykiem do buzi.

Bardzo uważałam, by ani razu nie nazwać Toudiego agresywnym, ponieważ nie jest on agresywny. Jego zachowanie w stosunku do Mięśniaka można by uznać za agresywne, bo ustalanie hierachii w domu przez dwa samce może wydawać się agresywne.

Jako dom tymczasowy przez niecałe 5 dni kiedy był u nas przetestowaliśmy reakcje Toudiego na:
kury i inne zwierzęta gospodarcze, starsze osoby, dwóch różnych weterynarzy i pobieranie krwi, wsadzanie rąk do buzi, wsadzanie rąk do karmy, cztery nowe mieszkania, poznaliśmy go z 23 osobami, i w stosunku do żadnej z tych rzeczy ani osób nie był agresywny, i wszystko to opisałam lub wstawiałam zdjęcia.

Owszem, na główny plan wysunął się problem z Mięśniakiem, który bał się Toudiego (i miał powody) i współlokatorką, która bała się Toudiego, dlatego że ustawiał Mięśniaka, i w jej mniemaniu było to zachowanie agresywne, ponieważ boi się m.in. szczekania, piszczenia i skomlenia.
Za każdym razem jednak zaznaczałam, że sytuacja ta odnosi się tylko i wyłącznie do Mięśniaka. Niczego i nikogo innego.

Nie była to sytuacja przez nas wymyślona. Nie mamy nagrania jak Toudi walczy z Mięśniakiem, bo byliśmy wtedy zajęci rozdzielaniem ich, ale mnóstwo zdjęć ze smutnym Mięśniakiem bojącym się wyjść z klatki i Toudim na salonie.

Napisałam również wielokrotnie, że jeżeli nie znajdzie się inny dom tymczasowy, gdzie tego problemu nie będzie, to jesteśmy gotowi do pracy z Toudim, Mięśniakiem i behawiorystą, z którym już mieliśmy umówione spotkanie.
Będąc u Ciebie również gwarantowałam, że jeżeli tylko takie problemy jak były u nas, jesteśmy gotowi wziąć go znowu i nad nim pracować.

Strasznie ciężko nam było się z nim rozstać. Strasznie za nim tęsknimy.

Twierdzenie, że pisałam, że Toudi jest agresywny, jest dla mnie strasznie przykre, ponieważ uważam że takie szufladkowanie psa jest dla niego krzywdzące, i zawsze starałam się opisać sytuację bez używania określających epitetów.
Wieźliśmy go do Was z przekonaniem, że Toudi nie jest agresywny i dogada się z Amber bez problemów.

Pozdrawiam Was serdecznie.

A Wam się wydaje, że ludzie się wczytują czy pies jest agresywny dla ludzi, czy dla zwierząt?? NIE!!!
Jeżeli pada tekst AGRESYWNY to już na psisku jest gruba krecha. Nie sprawdziliście reakcji na inne psowe. Tylko z Mięśniakiem się nie polubili.
I to Wy wrzuciliście Tudu do szufladki z napisem Zły Pies, a nie Zarząd ZB. Tyle w temacie.
Dziękuję

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Wt sty 19, 2016 2:32 pm 

Nie kazdy zna Wasza współlokatorkę i jeżeli piszecie że się go bała to też nie brzmi dobrze.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Wt sty 19, 2016 3:25 pm 

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Wt sty 19, 2016 8:11 pm 

Dom stały (1 pies)

Piekni :) piekna para.:)
Cudowni.:)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Wt sty 19, 2016 10:14 pm 

Dom stały (1 pies)

Tudu niczym kot parapetowy :D

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Wt sty 19, 2016 10:35 pm 

Marynarz

Ewa22 napisał(a):
Tudu niczym kot parapetowy :D

Dokladnie to samo pomyślałam. Po co kot skoro z Taudim można miec 2 w 1 :lol:
Ale ostatnia fotka rewelka. Sama slodycz do wymiziania :D

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Wt sty 19, 2016 10:55 pm 

takie dwa smaczne naleśniczki :P

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr sty 20, 2016 9:03 pm 

https://m.youtube.com/watch?feature=you ... W8Vrsw-1hc

Ostatnio edytowano Śr sty 20, 2016 11:07 pm przez zjawatom, łącznie edytowano 1 raz

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr sty 20, 2016 10:21 pm 

Marynarz

Nie wyświetla sie filmik :(

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr sty 20, 2016 10:26 pm 

Wiem :( Pracuję nad tym. Na grałam bulwowe zapasy i filmik nie chce się wstawić :cry:

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr sty 20, 2016 11:12 pm 

Już działa :D

Offline Zobacz profil  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 822 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 42  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]