Teraz jest Śr maja 07, 2025 3:59 pm

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 720 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 36  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: Wt gru 08, 2015 12:04 am 

Dom stały (1 pies)

To jesteśmy dwie Wendulku ;) Teraz dobra jest okazja bo roztocza nie lubią zimna więc można pościel wietrzyć na dworze. Zasłon najlepiej się pozbyć, pościel z pierza niestety musi iść w odstawkę.
Karma powinna być szczelnie zamknięta, bo nawet tam się potrafią zalęgnąć dziady jeśli jest otwarta ponad 2 tyg, w takim przypadku najlepiej nadmiar zamrozić, podobnie z pluszowymi zabawkami, jeśli już długą są to dobrze je wymrozić raz na jakiś czas :)
Dywany też dobrze ściągnąć, chociaż ja mam wykładzinę w dużym pokoju bo paskudnie wygląda to co jest pod nią :P
Powietrze dobrze, żeby nie było zbyt wilgotne, można kupić pochłaniacze wilgoci, w sklepach kosztują grosze, a później dokupywać same wkłady.
Dobrze też regularnie ścierać kurze w domu tak co 2-3 dni max.

Trzymaj się Czarnulko kochana ;)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Wt gru 08, 2015 8:28 am 

Marynarz

my też mamy podejrzenie alergii na roztocza. Wet kazała nam karmę popakować w worki po kilogramie i do zamrażarki. W takich małych opakowaniach nie zdążą się zalęgnąć. Mówiła nam jeszcze, że jest jakiś spray na roztocza, którym można spryskać pościel i kanapę, żeby zabić roztocza ale trzeba to dość często powtarzać.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Wt gru 08, 2015 10:48 am 

Marynarz Dom stały (1 pies)

Dzięki Kochani za super wskazówki! :) Matka karmę teraz małą kupuję bo jak wie że mogę jeść wieprzowinkę i wołowinkę gotuję mi z ryżem i warzywkami i zajadam się tym aż mi się uszy trzęsą :D w końcu nie muszę jeść tylko suchej karmy :D

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Wt gru 08, 2015 1:10 pm 

Obrazek

A tak sobie lenie się jak matka idzie do pracy :)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Wt gru 08, 2015 11:55 pm 

Wendliczek, tutaj masz duży wybór różnych środków na roztocza:
http://www.alergia.med.pl/na-roztocza-swierzb

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr gru 09, 2015 12:00 am 

tu też jest mnóstwo rzeczy, sa nawet zabawki antyroztoczowe :lol: :lol: :lol:
niektóre ceny szokują ale pewnie znajdziesz coś w miarę rozsądnej cenie :D

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr gru 09, 2015 12:33 am 

Dziękuję <3

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr gru 16, 2015 8:57 pm 

Marynarz

Wendy jak tam zdrówko i twoja alergia? Jak walka z roztoczami? Vercia ciągle walczy z uczuleniem i chyba nas czekają testy. Możecie nam powiedziec jaki rodzaj testów robiłyście? I w jaki mieście? Bo u nas w Tarnowie nie robią i zaczynam się rozglądać w tym temacie. I jaka jest cena takiej przyjemnosci?

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Cz gru 17, 2015 7:37 pm 

Hej Ziomeczki! Mam super nowinę! Przy wigilijnym stole zasiądę już bez kołnierza!!! :D :D :D dziś byliśmy u okulisty matka prawie zeszła ze stresu a tu bam bam bammmmmm oko wyleczoneeee nanananannana :D Takaaa Ulga :D Kontrolnie jeszcze kilka dni muszę chodzić w tej lampie beznadziejnej ale koło wtorku pozbędę się jej na zawszee!!!:D

ps. co do alergii matka podaje mi teraz gotowane jedzonko więc z alergia pokarmową myśle że jest spoczko a co do roztoczy jak polecaliście nam wietrzyliśmy na zimnie legowisko , często odkurzanie, ścieranie kurzy itp. do tego matka zamieniła mi legowisko ze szmacianego na skórzane ( podeśle wam zaraz fote jak je potraktowałam:P ) do tego podaje mi wapno w syropu bo proszki mi nie wchodzą i nie daje sobie ich przemycić w smakołykach :P i jeszcze do tego wszystkiego Ojciec zamówił płyn do wszystkich powierzchni specjalny na roztocza i psikacz na łóżko koce i pościel i dodatek do prania do zabijania roztoczy ale dziś dopiero nam przyszła paczka więc dam znać za kilka dni czy działa :)

ps.2 w kwestii testów zrobiliśmy je w Milanówku u miejscowego weta z krwii pokarmowe plus przesiewowe w pakiecie wyszły nas 600zl bez kilku groszy(wysyłali krew do Berlina) niestety droga impreza ale warto to zrobić. Myślimy nad odczulaniem z roztoczy i matka znalazla klinikę w Warszawie podsyłam link: http://wetlandia.pl/ tu z tego co wyczytalismy można zrobic testy i odczulanie. Z opini w necie podobno Dr Beata Majewska-Ignacak jest dobra więc spróbujemy. chcieliśmy zrobić odczulanie u naszej drmatolog dr. Karaś-Tęczy bo też jest świetna ale chyba sie obraziła że zrobiliśmy u nas w mieście testy i powiedziala że mamy teraz tu sobie odczulać Wendy a zrobilismy je u nas ze względu na to że Wendy ma chorobe lokomocyjną i woleliśmy testy zrobic na miejscu żeby co chwile jej nie ciągnąc do warszawy tylko odrazu z wynikami zeby mozna było dzialać ;/ no trudno sprobujemy w wetlandi.

Siee rozpisałam teraz wrzucę wam fote z nowym legowiskiem :P

Ostatnio edytowano Cz gru 17, 2015 7:42 pm przez Wendy&M.A;), łącznie edytowano 1 raz

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Cz gru 17, 2015 7:40 pm 

Obrazek O tu mam Nowe Legowisko :P

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Cz gru 17, 2015 7:54 pm 

Wendulku, ale Ty to agenciara jesteś, takie legowisko fajne, a Ty tylko nózkę przewiesiłaś sobie :lol:

co do weterynarzy, to takie ich obrażanie, ze gdzie indziej zrobiłaś testy, to normalnie dla mnie dziecinada jakaś!

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Cz gru 17, 2015 10:35 pm 

Wendy nie rób matce przykrości, udawaj chociaż że Ci się podoba ;)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt gru 18, 2015 10:41 am 

Marynarz

Wendy ale rodzice o ciebie dbają, muszą cię bardzo kochać :) A legowisko piękne i nie rozumie dlaczego nie chcesz na nim spać, wygląda na bardzo wygodne. Chociaż spróbuj, żeby mamusi nie było przykro.
Dzięki wielkie za informację odnośnie testów. Nam też wet mówiła właśnie o badaniach z kwi, że może je wysłać do Niemiec, ale bardziej polecała nam testy śródskórne, których niestety ona nie robi i nie znalazłam żadnej przychodni w obrębie 200 km, żeby robiła takie badania :( póki co dostałyśmy jakiś spray z antybiotykiem i mamy się pryskać codziennie +tabletki i zobaczymy jakie będą efekty. Jak uda nam się trochę zwalczyć plamy na skórze to pomyślimy o testach, bo póki co bierzemy sterydy i wyniki wyjdą zakłamane.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt gru 18, 2015 11:33 am 

pinia, a mi się wydaje,że testy z krwi są bardziej wiarygodne, przynajmniej tak jest u ludzi:)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt gru 18, 2015 12:30 pm 

Marynarz

Bonita napisał(a):
pinia, a mi się wydaje,że testy z krwi są bardziej wiarygodne, przynajmniej tak jest u ludzi:)

ja tam nie wiem ale u mnie w rodzinie jak dzieci miały alergie to wszystkie miały robione testy na skórze pleców. Podany konkretny alergen i obserwacja czy coś wychodzi. Z krwi nie miały nigdy robionych badań, dlatego zasugerowałam się również tym dla psa. Ale może z krwi są lepsza, nie znam się na tym w ogóle bo nie jestem alergiczką.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt gru 18, 2015 12:36 pm 

Skórne testy są chyba bardziej szczegółowe a z krwi bardziej ogólne :)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt gru 18, 2015 12:48 pm 

Wendy&M.A;) napisał(a):
Skórne testy są chyba bardziej szczegółowe a z krwi bardziej ogólne :)

zawsze myślałam, ze jest odwrotnie :lol: :lol: :lol: :lol: tak człowiek uczy sie całe życie :D
chociaż nie wiem czy to nie zależy od rodzaju alergii? czy to pokarmowa, czy wziewna czy też kontaktowa?
trzeba by było w necie poszperać :lol:

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt gru 18, 2015 1:59 pm 

Dokładnie najlepiej poczytać albo zapytać u weta chociaż oni też mają pewnie podzielone zdania :P :)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt gru 18, 2015 2:02 pm 

Wendy&M.A;) napisał(a):
Dokładnie najlepiej poczytać albo zapytać u weta chociaż oni też mają pewnie podzielone zdania :P :)

no właśnie, najgorsze jest to, że co wet to inna opinia, i to nawet odnośnie chorób, ja to jak idę z jakimś problemem do weta to najpierw naczytam się, zebym chociaż wiedziała o co pytać ;)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt gru 18, 2015 2:29 pm 

Ja mam tak samo i za każdym razem się pytam o różne psikacze itp na alergie o których czytam i pewnie mój wet myśli że jestem nawidzona :P :lol:

Offline Zobacz profil  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 720 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 36  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]