Teraz jest Wt maja 06, 2025 6:56 am

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 217 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: Śr paź 21, 2015 2:26 pm 

Marynarz Dom stały (1 pies)

Witaj Bobby :D

Oby wet szybciutko wyprowadził Twoje zdrówko na prostą :)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr paź 21, 2015 5:46 pm 

Marynarz

kamillus100 napisał(a):
Fajny chłopak! A jaki ma fajny DT :D

Ahoj :P

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr paź 21, 2015 5:56 pm 

Dana, nie poznałam Cię ;) ale siostrę piratkę zlokalizuję wszędzie :D

Bobbik będzie teraz miał jak w raju!
Szkoda tylko, że te uszy nie tylko do uszu Mini, ale i do Manieczkowych uszu (od środka) podobne :/

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr paź 21, 2015 8:38 pm 

Transport

ale pan przystojniak pojawił się na naszym pokładzie! :roll:

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Cz paź 22, 2015 1:39 pm 

Marynarz

Bobby aktualnie jest u nas. Zajmuję się nim ja : Paulina - żona Michała :) Po przyjeździe piesek obwąchał wszystkie kąty i zabrał się za zabawki. Jest bardzo ruchliwy i żywiołowy: biegał, bawił się i zaczepiał. Chodził za mną krok w krok. W ciągu około 3 godzin wypił 4 miski wody i robił to bardzo łapczywie, jakby się bał, że mu jej zabraknie. Później była kąpiel (niestety intensywny zapaszek nie zniknął ) i smarowanie noska.
Wszystkie potrzeby załatwia na zewnątrz. Wczoraj ostatnie wyjście było po 23 a dziś pierwsze po 7 rano, piesek wytrzymał spokojnie i przez noc nie było żadnych niespodzianek.
Jeśli chodzi o kontakt z naszym Yorkiem Mikim to nie wyglądało to najlepiej. Buldożek jet bardzo ugodowy i nie przejawia nawet grama agresji. Bobby biegał za Mikim, żeby go obwąchać i pobawić się natomiast Mikiemu coś nie spasowało bał się i uciekał, a później zaczął się do Bobbyego rzucać i atakować . Musiałam je rozdzielić bo wyglądało to groźnie. Tak naprawdę schody zaczęły się kiedy trzeba było iść spać. Miki spał w swoim pokoju a Bobby w łazience. Mieliśmy ciężką noc. Staruszek ujadał, wył i wydawał przeróżne dźwięki podobne do płaczu, ale nie szczekał. Uspokajał się dopiero kiedy wchodziłam do niego. Patrzył tymi swoimi słodkimi oczkami aż serce pękało.Kładł się wtedy do legowiska i spał zerkając co jakiś czas czy jestem. Panicznie boi się zostać sam. Nie wiem czy jest to spowodowane agresją Mikiego czy czymś innym.
Na razie to tyle z moich przeżyć i obserwacji :)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Cz paź 22, 2015 1:44 pm 

Starszy Bosman Dom stały (2 psy) Dom Fundacyjny Transport

To może zmienić Bobikowi miejsce spania na pokój a nie łazienkę, na pewno potrzebuje bliskości a co za tym idzie poczucia bezpieczeństwa. Każdy pies po przejściach tak ma, trzeba mu pomóc nauczyć się żyć. A niestety yorki mają to do siebie, że szczekają, chyba bardziej ze strachu a potem strach przechodzi w agresję....
No i psy muszą być traktowane jednakowo, nie można faworyzować, bo to może potem prowadzić do zazdrości, jak u rodzeństwa dwunożnych....

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Cz paź 22, 2015 4:55 pm 

Marynarz

Próbowałam zamienić je miejscami ale było to samo. Dziś nawet jak biegał rano luzem po domu a ja na 2 sekundy weszłam do łazienki to już płakał mi pod drzwiami, drapał i walił w drzwi. Po moim wyjściu do pracy było to samo przez kilka godzin. Starałam się traktować je tak samo, ale było ciężko dojść do czegokolwiek przez te walki :( Niestety Bobby dziś zmienia DT bo nie zanosi się na poprawę u nas. Pies ma lęk separacyjny, który nie koniecznie wystąpi w kolejnym DT, trzeba tylko odpowiednio podejść do sprawy, u nas jest na to za późno. Przykro mi bo Bobik to świetny piesek i bardzo chciałam mu pomóc. Trzymam za niego kciuki i życzę powodzenia DT.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Cz paź 22, 2015 6:40 pm 

Dom stały (1 pies)

Problemem jest tylko lęk separacyjny?

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Cz paź 22, 2015 11:46 pm 

Marynarz

Żałuję, że ze względów zdrowotnych (moich), Bobik nie mógł zostać u mnie.
Chłopak potrzebuje bliskości człowieka, jesli pozwoli mu się położyć na łóżku, jest cały szczęśliwy, znikają problemy zachowania psa. Szkoda, że nie chcieliście popracować z nim, bo to jest bardzo grzeczny i ugodowy psiak. Wiem, co mówię, bo miałam już u siebie w domu psy z różnymi przypadłościami. Wychować Bobika, to na prawdę pikuś ale trzeba trochę popracować nad nim.
Ktoś, kto się tego podejmie, będzie miał z niego dużą pociechę.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt paź 23, 2015 12:40 am 

Dom stały (1 pies)

Bobby pojechał dziś dzięki uprzejmości Agaty od Abi/Daisy do jej znajomych, niestety nie mieliśmy w okolicy nikogo kto mógłby się zająć nim na już. Jutro zdam relacje z pobytu Bobbiego w nowym DT mam nadzieję, że dadzą radę, bo żal mi chłopaka strasznie :( Oczywiscie nowy dom jak tylko zarejestrują się na forum będą wątek prowadzić normalnie.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt paź 23, 2015 8:05 am 

biedny maluszek, też mi go szkoda strasznie, on po prostu bardzo pragnie miłości człowieka a przecież to nie wada i należy mu się po tych wszystkich latach w pseudo, jak ja żałuję, że ta moja Boni nie toleruje w domu innych psów :(
trafi jeszcze bidulek na swój kochany domek, na pewno, ja w to wierzę

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt paź 23, 2015 12:55 pm 

Marynarz

Mnie też jest go bardzo szkoda. Wolo Dana - nie chodzi o to, że nie chcieliśmy z nim popracować tylko nasz pies go nie tolerował i dochodziło do agresji i ugryzień. Ja jestem w pracy cały dzień, mąż wyjechał i niestety nie było możliwości zajęcia się psem w należyty sposób. Pojawił się ten lęk, ale nie było możliwości, żeby ktoś z nim siedział.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt paź 23, 2015 4:37 pm 

Dom stały (1 pies) Transport

Trzeba pamiętać, żeby "nowego" w odpowiedni sposób wprowadzić do stada, najlepiej na spacerze, pozwolić poznać się na neutralnym gruncie, obwąchać itd.
Co do lęku to obawiam się, że siedzenie z nim problem by raczej pogłębiło. Tutaj jak napisała Wolo Dana najważniejsza jest praca.

Szkoda, że się nie udało :( Widocznie Miki chce nadal być jedynakiem ;)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: So paź 24, 2015 11:44 pm 

Marynarz

Co u Ciebie Bobiś? Martwię się o Twoje oczy i uszy.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: N paź 25, 2015 12:20 am 

Pewnie zaraz spadną na mnie gromy, ale napiszę co myślę: Najważniejsze to liczyć siły na zamiary, bo konec końców najbardziej ucierpi na naszych ambicjach i dobrych chęciach niewinna istota, a powiedzenie bardzo mi przykro wnosi niewiele. Powodzenia Cudaczku.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: N paź 25, 2015 11:03 am 

jak tam Bubiś w nowym domku, dajcie znać co z tym dziaduniem sie dzieje?

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: N paź 25, 2015 11:36 am 

Marynarz Dom stały (2 psy)

Co u Bobbiego? Czy jego chodzenie nie pogorszylo sie? Powinien mieć w miarę szybko diagnozę ortopedyczno-neurologiczna. Buziaki w pysiaczka :)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: N paź 25, 2015 10:36 pm 

Jak tam nasz staruszeczek?

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: N paź 25, 2015 11:02 pm 

Kapitan Dom stały (2 psy) Transport

Nowy domku czekamy na informacje ;)

https://www.facebook.com/Frida-Kr%C3%B3 ... ne/?ref=hl

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: N paź 25, 2015 11:54 pm 

Marynarz

Bobby trafił do mnie w czwartek ok 21. Początki były bardzo trudne Bobby był agresywny dla mojego psa, Fado, do tego stopnia ze go zdominował i Fado bal sie chodzić nawet po swoim terytorium. Odizolowałam je (nie było możliwości zeby przebywaly razem), Bobby przebywajacy w drugim pokoju początkowo zaczął piszczeć ale po 10 min nie zwracania na niego uwagi odpuscil. Następnie próbował wejść do pokoju ale tez szybko sie zniechęcił. Cała noc przespał grzecznie poza faktem ze o 4 nad rganem dorwał sie do 18kg worka z karma. Następnego dnia rownież był agresywny, polował na Fado. Dzięki interwencji i radom Pauliny pod wieczor chłopacy mogli juz przebywać w jednym pomieszczeniu. Bobby zrobił ogromne postępy. Fado przestał sie go bać. Dzisiaj razem sie bawiły ☺️ jeszcze będzie z tego miłość :) Bobby jest kochanym psem spragnionym miłości i zainteresowania. Nie zachowuje sie na 9-letniego psa jest w nim mnóstwo energii. Póki co niestety nie reaguje na komendy ani swoje imię...

Offline Zobacz profil  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 217 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]