Ahoj,
meldujemy sie po powrocie z krótkiego wypadu do puszczy:)
update zdrowotny:
1. Z oczkami lepiej ale z kroplami na prawe oko zostajemy dożywotnio - następna kontrola za 6 tygodni
2. Albuminy i bialko po kontroli krwii w normie, dieta monobiałkowa i probiotyki kontynuujemy
3. jesteśmy po wizycie u ortopedy/chirurga, ortopedycznie łapki do obserwacji jest problem z opóźnionym wracaniem odruchow ale nauczył sie sobie z tym radzić i póki do obserwacji nie ma wskazań do zabiegów operacyjnych, po schodach ksieciunio jest noszony zeby dodatkowo nie obscążać kręgosłupa i stawów
4.Zabieg sanacji zębów umówiony na 3.07 po naszym powrocie z urlopu
5. korekta podniebienia tez umowiona na 14.07 jesli nie bedzie upałów w połączeniu z kastracją, jesli będą upały bedziemy przekładać na bardziej dogodny czas
Z informacji ogólnych najbardziej sie cieszymy ze powoli wychodzi chłopak na prostą i korzysta z uroków życia ! Waga osiągnął wreszcie magiczną 10ke !!!
Chodził bez smyczy tam gdzi ebyło to możliwe i grzecznie trzyma sie czlowieka najpierw nosem sprawdza czy to jego stado i zaczyna nawet biegać, odbył chyba najdluzszy spacer w swoim dotyczczasowym życiu około 3km w lesie i dał rade ! Droga powrotna juz w nowym pojeździe upłynęła na drzemce i odganianiu komarów
Jest wspaniałym kompanem w podróży - smacznie chrapie, grzecznie zachowuje sie tez w autobusie i restauracjach gdzie wzbudza sensacje pochrapując pod stolikiem

Z czystością tez juz nie ma problemu od około 3 tygdni nie zdarzyła mu sie wpadka do czasu powrotu z urlopu ale to zrzucam na brak kastracji i ponowne zaznacznie swojego terenu i moje gapiostwo
Na spacerach grzecznie dogaduje sie z innymi psami, mojego kota zaczął ganiać jako ze udaremniłam pościg nie jetsem pewna czy to chęć zabawy czy raczej walka o moją uwagę.
Zdarza mu sie jeszcze "płakać" jak znikam na dluzej ale pracujemy nad tym wiecej czasu na wyjeżdzie spedzał tez z moim mężem niż tylko ze mną;)
Przed nami kolejna podróż i pierwsze spotkanie Morisa z morzem i wielką piaskownicą

Ruszamy w sobotę i bedziemy informwać jak chłopak sie miewa.