Teraz jest Cz maja 08, 2025 1:24 am

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 347 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 18  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: Cz wrz 21, 2017 12:30 pm 

Kejcior z całym szacunkiem ale się z tobą nie zgodzę. Nawet jeżeli Leon jest typem psa jednego opiekuna to trzeba go nauczyć życia z innymi ludzmi.
Nie można oczekiwać że ktoś kto weźmie Leona nawet jeżeli jest teraz singlem że będzie nim przez kilkanaście lat że względu na psa.
Tutaj problemów jest kilka, jeden to lęk separacyjny, drugi nie chęć do kobiet do tego dochodzi wieczne pobudzenie emocjonalne.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Cz wrz 21, 2017 4:10 pm 

Marynarz

@Ronnie absolutnie się z Tobą zgadzam, mi nie chodzi alby ktoś był singlem na zawsze ale żeby może stopniowo Leona przekonywać do drugiej osoby.

Leon jest został wykastrowany, więc parę miesięcy trzeba na rezultaty poczekać, aż może chłopak się opanuje.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Cz wrz 21, 2017 5:34 pm 

Marynarz

Kurcze, wciąż śledzę wątek Leona/Coffeego i nie moge uwierzyć w to co czytam :( Gagatek u Nas niestety był tylko miesiąc ponieważ nie radził sobie z naszą nieobecnością gdy byliśmy w pracy i dosłownie robił sobie krzywdę ( lęk separacyjny) ale nigdy nie wykazywał tak agresywnych zachowań :( Ewidentnie to Piotrek był jego "panem" bo jak był to tylko łaził za nim i gdy go nie widział to szczekał i go szukał, ale jak zostawałam z nim sama i byłam z nim w domu to grzeczny piesek jak nigdy był :P
Kiedy oboje byliśmy w domu i np Piotrek mnie przytulał to Leon siadał obok Nas i bacznie sie przyglądał i kiedy warknął jak dotknęłam Piotrka to wystarczyło ze Piotr powiedział głośno EJ! i był spokój, przyzwyczajaliśmy go do tego, że to ja mam "pierwszeństwo" do Piotrka a nie on :lol: i po jakimś czasie juz go nie interesowało, że przytule Piotrka czy coś, no i nie pozwalaliśmy mu spać z nami.
Nie wiemy niestety dokładnie gdzie był wcześniej ale jego " wybierane faceta" jest niepokojące :P
Życzę wytrwałości bo chłopak jest naprawdę prześwietny i kochany! trzymamy mocno kciuki

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Cz wrz 21, 2017 8:31 pm 

Marynarz Dom stały (2 psy) Transport

Witamy wszystkich. Dzisiaj Coffee się troszeczkę uspokoił. Na razie Magda jest dla niego obojętna z wzajemnością :lol: chyba że ma smaczki dla gagatków to Coffee leci do niej jak szalony. Ewidentnie wczorajsze "szkolenie" z behawiorystą i "tropienie" nie wpłynęły dobrze na jego wczorajsze zachowanie. Dzisiaj jest już dużo lepiej. Udało się nawet zrobić tak, że Coffee na komendę sam wchodzi do klatki, a w klatce jest grzeczny :shock: Byliśmy u weta, oboje dostali tabsy na odrobaczenie, bo Coffee ma jakiegoś pasożyta. Na razie kwestia prześwietlenia jego głowy będzie czekać, bo chłopak jest przeziębiony i ma antybiotyk, a później trzeba zrobić konkretne badania pod kątem tarczycy, hormonów itd. Coffee mnie się słucha i ma respekt. Dzisiaj miał tylko jedną akcję na rannym spacerze z Zoyką, ale szybko ją opanowaliśmy. Na razie Coffee zostaje w kennelu do momentu mojego przyjścia z pracy, czyli do około 15:30. Potem żyjemy wszyscy razem, ale po każdym spacerze idzie ze smaczkiem do kennela się wyciszyć na kilka minut. Zoyka dzisiaj była trochę roztrzęsiona, chyba przejęła sie naszym wczorajszym stresem, ale już jest ok. Teraz, wieczorem, nawet dała się Coffiemu powąchać przez chwilkę bez warczenia 8-) Na razie zostaniemy przy tym, że gagatki oboje śpią z nami, bo tak było od początku i nie chcemy mu teraz, po kilku dniach znowu tego zmieniać. Tym bardziej że Coffee śpi w nogach tak jak mu każemy i nie ma z nim w nocy problemów. Na razie się odmeldowujemy i nabieramy sił na jutro! :D

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Cz wrz 21, 2017 8:43 pm 

Starszy Marynarz Dom stały (3 psy) Transport

I daje rade w klatce? Nie szczeka, nie szaleje? Jeśli sobie radzi, to super. Dziękuję Wam, że się nie poddaliscie po akcji z Magdą. Dzisiaj było już lepiej, jutro będzie jeszcze lepiej... A za kilka dni tak jak u rzeja, chłopak sam przyjdzie do swojej mamci wtulic pysia:-) trzymam kciuki za jutro... Bardzo, bardzo mocno.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Cz wrz 21, 2017 8:47 pm 

Mechanik pokładowy Dom stały (1 pies)

To dobre wiadomości. Mam nadzieję, ze jednak ułożą wam się dobrze relacje z Coffee. Szkoda by było pieska znowu gdzieś indziej odsyłać ale bardzo dobrze was rozumiem, my też przerabialiśmy ten problem z naszym Goliatkiem. Na początku jak po niego pojechaliśmy to przywitał nas taką agresją, że zawisł zębami mężowi na rękawie bluzy, oj nie było łatwo. A teraz kochamy bardzo tego łobuza i nie oddalibyśmy go za żadne skarby. Bardzo wam kibicuję i życzę dużo cierpliwości i wyrozumiałości.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Cz wrz 21, 2017 8:54 pm 

Marynarz Dom stały (1 pies)

ufff....... żona jaka będzie szczęśliwa - rzej już szykował kąt dla Coffee;-)
Bardzo mnie cieszy że walczycie ;-) przy zachowaniu podstawowych zasad za miesiąc razem bedziemy sie śmiać z łobuza.
Pozdrawiam i życzę wytrwałości
Rzej z rodzina i korbami

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Cz wrz 21, 2017 9:07 pm 

To narazie nie musze szykować miejscówki dla rzeja z korbami :-)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Cz wrz 21, 2017 9:08 pm 

namiot juz mam z wyprzedaży ;-)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Cz wrz 21, 2017 9:12 pm 

Hahaha... To ja kupię śpiwory:-) może też są na wyprzedaży:-)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Cz wrz 21, 2017 9:29 pm 

spokojnie może nie będzie potrzeby, chyba ze wybieramy się na jakiś biwak jesienna pora a ja jeszcze o tym
nic nie wiem. Ja cały czas mam nadzieje że Coffee znalazł już dom na całe psie szczęśliwe życie
Pozdrawiam
rzej;-)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Cz wrz 21, 2017 9:40 pm 

Ja oczywiście też mam wielką nadzieję, że będzie tak jak piszesz... Pragnę tego z całego serca.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Cz wrz 21, 2017 9:43 pm 

znaczy biwaku jesienią czy domu na całe życie dla Coffee ;-) ;-) :D :) ;)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Cz wrz 21, 2017 9:48 pm 

Rzej.... Dowcipniś z Ciebie:-)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Cz wrz 21, 2017 9:50 pm 

oj tam ........ śmiać sie trzeba nie rozpaczać ;-)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Cz wrz 21, 2017 9:54 pm 

Marynarz Dom stały (2 psy) Transport

Tu Magda. Coffee pilizał mnie po chorej ręce :lol: musiałam to napisać :lol:

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Cz wrz 21, 2017 9:56 pm 

A mój bandyta właśnie do mnie wyskoczył i teraz śpi w przedpokoju a jak go wołam to sie wstydzi i udaje ze nie słyszy ;-)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Cz wrz 21, 2017 10:23 pm 

Bardzo się cieszę że dziś jest do przodu, dacię radę.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Cz wrz 21, 2017 10:58 pm 

Madzia, strasznie się cieszę :-) może też się teraz wstydzi swojego zachowania, tak jak Kuba... Z pewnością dotrze do tej jego małej główki, że chcesz dla niego jak najlepiej.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Cz wrz 21, 2017 11:01 pm 

Kapitan Dom stały (1 pies) Dom tymczasowy Transport

Nie mamy tu takich emotek, jakie bym chciała wrzucić, ale gdyby były to bym dała siłę + serduszka :P :lol:

Załącznik:
Bez tytułu.jpg
Bez tytułu.jpg [ 5.06 KiB | Przeglądane 42 razy ]

Mega się cieszę, że mimo wszystko walczycie o chłopaka. Mimo niepowodzeń i mimo niepewności, gdzie niejeden (a zapewne większość ;) ) by się już dawno poddała.
Jak widzę tak zaangażowanych i przejmujących się losem psa ludzi jak Wy, to aż serce rośnie! <3
Byle do przodu, z każdego lepszego dnia i najmniejszego sukcesu trzeba się mega cieszyć wiedząc, że mimo wszystko zaraz może się pojawić jakiś chwilowy dołek.
Kciuki trzymam za Was i tego małego terrorystę mega mocno ;) i za Zoykę.

Offline Zobacz profil  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 347 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 18  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]