Teraz jest Cz maja 08, 2025 1:08 am

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 440 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 22  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: So cze 18, 2016 8:43 am 

Starszy Marynarz Dom stały (2 psy) Transport

Czytając to co napisałaś mi od razu przyszła do głowy depresja - porozmawiaj z Jolą z zarządu na pewno ona też coś podpowie w tym temacie q

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Cz cze 30, 2016 9:48 pm 

Dom stały (1 pies)

Iza jak z Dakotą?? Jest poprawa?

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Cz cze 30, 2016 11:36 pm 

Marynarz Dom stały (1 pies)

Jeśli chodzi o zachowanie to jest trochę lepiej bo nie sika gdy zostaje sama , nie zamykam jej w kojcu ale sama czuje ze gdy ja wychodzę to tam sobie idzie. Jest chora bo ma bakterie bacillus wiec ja leczymy. Na chwilę obecną nie możemy jej sterylizowac czy też dać serotonine. Teraz zaczęła mnie martwić agresja w stosunku do innych psów. Problem z wychodzeniem na dwór nadal jest , bo dakota wychodzi tylko ze mną nadal. Gdy wyjeżdżam (na parę godzin ) to i tak nikt nie jest e stanie jej ubrać i wziąć na spacer.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: N lip 10, 2016 9:29 pm 

Dom stały (1 pies) Transport

Co u was słychać? Zmieniło się coś w kwestii stosunku Dakoty do innych psów?

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Wt lip 12, 2016 4:58 pm 

Kusia bardzo lubi sie bawic z psami, ale tylko gdy jest bez smyczy. Chodzimy na wybiegi gdzie sie socjalizuj. Mamy tez specjalne spotkania buldozkow i innych plaskopyskich na ktore chodzimy. Dakusie jednak caly czas leczymy. Ma bakterie w oku przez to jej lzawi i stan zapalny faldow nosowych. Tez sie przeziebila wiec bierze neosine. No i najgorsza wiadomosc przez swoja budowe (najprawdopodobniej przez to) ma zwichnieta rzepke. Narazie mowa jest o prawej jednak bardzo prawdopodbne jest ze druga tez bedzie do zabiegu. Oprocz sterylki i operacji przepukliny pachwinowej bedzie miala operacje ortopedyczna i skaryfikacje trzeciej powieki. Poza tym seronil bedziemy stosowc ale za jakis miesiac. Dam jej jeszcze szanse na troche mocniejsze ziolka ktore sie sprawdzaja w niektorych przypadkach. Takze w temacie trefinisi Dakoty to tyle. P.S. Szukamy kapoku bo Dakota nie umie plywac ;)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr lip 13, 2016 8:56 am 

Marynarz

Przepraszam was że nie odpisałem na wiadomość na fcb jednak przeprowadzka i praca nowa i człowiek nie ogarnął. Przepraszam was.

Co do stosunku do psów to bawimy się teraz w śledzenie:

Chodzimy za psem w dużej odległości, wybieramy sobie psa który idzie przed nami w duzej odległości i go śledzimy. W momencie rozpoczęcia śledzenia pokazujemy psu jego ulubioną zabawkę i zaczynamy super zabawę. Ma to być najlepsza zabawka i najbardziej atrakcyjna na świecie. Jeśli pies idzie spokojnie za innym psem bawimy sie z nim. Jednak tak żeby się nie znudził. Dajemy mu raz po raz złapać zabawkę i ją puszczamy aby przez to ćwiczyć również pewność siebie.
Jeśli pies zacznie fiksować się na psiaku który idzie przed nim wtedy zatrzymujemy sie. Wydajemy komendę EE i pokazujemy mu że zabawka zostaje schowana oraz zmieniamy szlak trasy, idziemy w innym kierunku. Ta zabawa ma spowodować skojarzenia: widok psa równa się zabawa więc coś mega przyjemnego.

Pozdrawiam
Oskar

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Cz lip 14, 2016 9:39 pm 

<3 nie mogę się doczekać gdy już będzie mogła brać serotoninę :-* Buziaki!

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: So lip 16, 2016 1:24 pm 

Dom stały (1 pies) Dom tymczasowy Transport

Czekamy na dalsze informacje o postępach w zachowaniu i leczeniu bakterii :)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pn lip 18, 2016 2:42 pm 

Mamy nowe wiadomosci o Kusi i jej zdrowiu. Niestety dla mnie nie sa one zbyt dobre. Dakusia ma bardzo powazne problemy z lapami. Na jej nieszczescie z obiema tylnymi lapami, a dokladniej rzepkami. Bylysmy u ortopedy i w czartek mamy rtg i usg w kierunku przepuklin ktore tez ma najprawdopodniej przy obu pierscieniach pachwinowowch. Na chwile obecna dla mnie dosc wazne sa lapy bo kuleje lub zaczyna chodzic na trzech przez to obciaza tez lape ze zwyrodnieniem , wiec glupiego robota. Wszystkie plany wakacyjne musimy przelozyc i teraz jej zdrowiu poswiecic jak najwiecej czasu i uwagi. W niedalekiej przyszlosci niewykluczony jest wozek jesli zabiegi nie pomoga. Wszystkie zabiegi sa dosc drogie wiec tez zabieg sterylizacji znowu jeestem zmuszona odlozyc.

Oskar
Jesli chodzi o kontak z psami to jest calkiem dobrze. Tylko szczeka na wszystkie ale nie ma w tym jakiej agresji tylko bardziej zaciekawienie zeby chciala sei z nimi zapoznac. Zaczelysmy chodzic na spotkania bludozkowe w lublinie na wybieg dla psow i bardzo dobrze sie dogaduje ze wszystimi plaskopyskymi. Jednak przez problemy z lapami nie mogla za nimi za bardzo biegac.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pn lip 18, 2016 2:55 pm 

A nie mysleliscie o leczeniu komórkami macierzystymi? Ponoć są rewelacyjne efekty przy zwyrodnieniach i innych problemach z łapkami, koszt ok. 1.500 zl wiec chyba nie tak źle,.operacje pewnie wyjda drozej! Poczytajcie w necie na ten temat dr Kamielew Warszawa, mam nadzieje ze nie przekrecilam nazwiska ale w googlach znajdziecie

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pn lip 18, 2016 5:50 pm 

:roll: ale się porobiło.. biedna..

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pn lip 18, 2016 6:00 pm 

Jak najbardziej się o tym dowiem. Tylko że to nie naprawi bloczka (bo w nim jest główny problem -jest zbyt płytki a powierzchnia jest zbyt szorstka po której chodzi Rzepka). Biedna dakusia i strasznie jest mi jej szkoda. Już sam fakt że w wieku 3 lat będzie miała w krótkim czasie parę zabiegów.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pn lip 18, 2016 6:03 pm 

Trzymamy kciuki za słoneczko!
Mozesz zadzwonic do tego doktora i popytać co i jsk, rzekomo to bardzo fajny gosc i nawet przez telefon wszystko wytlumaczy.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pn lip 18, 2016 6:49 pm 

Wiesz co tylko to jest tak ze w każdym mieście są inni doktorzy zajmujący się ta terapia. Ja jestem z Lublina i mogę ewentualnie tutaj ja z kimś skonsultować logo właśnie poleca doktor albo bezpośrednio z nim pogadać przez telefon. Ale pewnie najbliższy zabieg już będzie w tym tygodniu bo dakusia się męczy, bolą ja te nóżki

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pn lip 18, 2016 9:27 pm 

Zapisze się mimo wszystko na konsultacje do dr który zajmuje się terapia komórkami u nas w Lublinie.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pn lip 18, 2016 10:13 pm 

Dom stały (1 pies)

Dakusia bądz dzielna, wszystko bedzie dobrze. Iza powiedzenia dla Was

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Cz lip 21, 2016 11:18 am 

Byłysmy na konsultacjach u paru lekarzy. W przyszłym tygodniu Kusia ma mieć zabieg zamknięcia kanału pachwinowego, ovariohisterectomii i usunięcia grudek z 3 powiek. Jeśli chodzi o rzepki obie są do zabiegu. Ale dopiero po tym co zagraża jej życiu. Teraz mamy odciazac nogi, nie przytyć, nie biegać. Jeśli chodzi o terapie komórkami macierzystymi to w naszym przypadku byłoby to wyrzucenie pieniędzy ok 3 tys. Oczywiście doktor który to robi bardzo namawia, ale wystarczyło porozmawiać z lekarzami którym nie chodzi tylko o pieniądze żeby dowiedzieć się że naprawdę w niewielu przypadkach to pomaga (tak jak i u ludzi).

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Cz lip 21, 2016 4:21 pm 

:roll: powodzenia

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Cz lip 21, 2016 6:08 pm 

Troszkę tych dolegliwości do Dakotki się przyplatalo, biedna, trzymam kciuki by wszystko przebiegło pomyslnie!

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: So lip 23, 2016 11:14 am 

Trzymajcie kciuki bo dzisiaj dakusia ma pierwsza operacje.

Offline Zobacz profil  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 440 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 22  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]