Cześć wszystkim, to ja Franek:-) Dawno się nie odzywałem, bo byłem na wywczasach, ale powiem Wam jedno: moja siostra Zośka (Pepper) jest zarąbista! Wreszcie nauczyłem się psich zabaw, a Zośka pozwala mi na wszystko. Matka co prawda mówi, że Marian -brat jest mądrzejszy, bo schodzi mi z drogi i nie wdaje się w potyczki ze mną, ale ja myślę inaczej. Marian jest trochę drętwy i nie czuje bluesa;-) Zośka za to jest niezniszczalna:-) Ostatnio fajnie nam się gryzie, to znaczy ja ją gryzę, a ona leży i się cieszy:-)
Tylko matka nie do końca podziela naszą euforię. Ostatnio nawet była na mnie zła, bo po naszej super zabawie okazało się, że Zośce zjadł się jakoś cały policzek i ma strup wielkości dłoni od ucha aż do szyi. Sam nie wiem co w tym złego, przecież nie mówiła, że ją boli, a teraz wielkie halo..
Dlatego też od kilku dni niestety nie mogę się bawić z Zosią w nasze ulubione zabawy, w związku z czym głównie śpię.
Wywczasy na mazurach były fajne. Było chłodniej niż w Warszawie, ale tam też głównie spałem. Ja w ogóle głownie śpię i uważam, że nie ma potrzeby zbytnio się męczyć, bo po co to komu?;-)
Nie rozumiem mojego brata, który potrafi biegać jak wariat w kółko i jeszcze się z tego cieszyć.
Phi, też mi radocha mieć zadyszkę...

Muszę się w tym momencie poskarżyć na moją matkę, która na te wakacje zabrała chyba wszystko -milion zupełnie zbędnych rzeczy, jakieś walizki, materace, pierdoły, a zapomniała zabrać moje ukochane krzesło! Wyobrażacie to sobie? Dwa dni spędziłem na łażeniu po domu i szukaniu innego, alternatywnego miejsca do spania i wszędzie było słabo. Mi się po prostu najlepiej śpi z MOIM krzesłem pod MOIM stołem i uważam, że to skandal, że nie zbrali ich ze sobą na wakacje. Samoluby:P
Poniżej wklejam Wam filmik z gryzienia Zośki, kilka fotek z poszukiwań miejsca do spania i jedno z plaży. Aaaaaa...no i najważniejsze - mianowałem się strażnikiem domu, w którym mieszkaliśmy i całkiem dobrze szło mi pilnowanie posesji:-)
O tu się bawię z siorą i sami widzicie - nie skarży się na żadne bóle...
https://youtu.be/8vNkcixA8MEA tu kilka zdjęć:-)