Teraz jest Śr maja 07, 2025 10:51 pm

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 634 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 32  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: Cz maja 24, 2018 9:29 pm 

Marynarz Dom stały (1 pies)

Dzięki za słowa otuchy. Jeśli nie spróbuję nas zjeść w początkowym okresie to później damy radę. Wiem,, ze dla lubiących jeść dieta jest tortura. Na pewno będzie nam łatwiej jak przeprowadzimy się dalej od W-Z a bliżej superpareczku. Świeższe powietrze dobrze robi na kalorie.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt maja 25, 2018 5:58 pm 

Chciałabym się umówić na przyszły tydzień do wyznaczonych przez Zarząd wetow (mimo nieprzechodzacego zapalenia ucha i zatok) . Czy ktoś z ostatnio mocno aktywnych forumowiczów " ciocia dobra rada" nie mieszka przypadkiem w Łodzi i nie zechce nam pomóc w transporcie. Berta ładnie jeździ samochodem, ale nie miałyśmy okazji nauczyc jej komunikacji miejskiej. I teraz poproszę o las rąk

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt maja 25, 2018 6:36 pm 

Dom stały (1 pies) Transport

A bierzesz antybiotyk?

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt maja 25, 2018 6:39 pm 

Dom Fundacyjny

Ja niestety w Łodzi nie mieszkam, więc nie poratuje - plus samochodu nie mam i moje psy po przejściach jakoś się nauczyły jeździć komunikacją. Polecam szczerze. Świetny element socjalizacji :)

Dodatkowo macie do Sfory naprawdę prostą trasę:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt maja 25, 2018 7:50 pm 

Nika - mapki do Sfory nie potrzebuje, znam ją pewnie lepiej niż Ty. A co do socjalizacji to tej akurat Berta nie potrzebuje. A jak nie nauczylam do tej pory to teraz na siłę też nie będę uczyć

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt maja 25, 2018 7:58 pm 

A propos znalazłam badania sprzed kilku miesięcy na których Berta waży 26 kilo. Od tamtej pory,, nie tyłka, więc nie wiem czy ta waga jest ok. Z przekąsek mamy jabłuszka, które Bera uwielbia. No i Będzina arbuz zza które Berta dda się zabić

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt maja 25, 2018 8:58 pm 

Starszy Marynarz Dom stały (2 psy) Transport

Niestety mam do Łodzi jakieś 250 wiec nawet gdybyśmy chcieli nie pomożemy ... moje mimo częstych podróży samochodem w ramach socjalziacji autobusem czasem tez jeżdżą .... i nic się nie dzieje wiec może warto spróbować , tym bardziej że 14 dni mija w poniedziałek wiec za dużo czasu nie pozostało .

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt maja 25, 2018 10:28 pm 

Elaa, mamy termin do 2.06. Wybieramy się na pewno w przyszłym tygodniu, daj mnie wyleczyć ucho i zatoki, Berta mam nadzieję dozyje tego czasu. I naprawde nie mamy problemów z socjalizacja - mieszkamy w centrum dużego ruchliwego miasta, przy samej trasie WZ. W środku dnia mamy ruch jak w Rzymie, więc socjalizacja jest pełną parą. No szkoda - rad akurat nie potrzebuje, a zalano mnie nimi. Szkoda, że jak konkretna pomoc jest potrzebna to akurat wszyscy mają nas gdzieś. Jakie to typowe

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt maja 25, 2018 10:51 pm 

Napisz może po prostu konkretnie do kogoś z Łodzi - w dziale meldunki jest opcja transport i wypisani ludzie może warto do kogoś zagadać skoro opcja autobusu odpada .
Wydawało mi się że do 28 , bo Nika pisała o 14 dniach ale może mnie się coś pokopało

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt maja 25, 2018 10:52 pm 

Dom Fundacyjny

Agnieszko, a jak dojeżdżasz do swojego weterynarza? Bo macie dalej i trudniej niż do Sfory, a przecież z komunikacji miejskiej nie korzystasz, o samochód nas wtedy jakoś nie prosisz...?

Obrazek

Obrazek

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt maja 25, 2018 11:05 pm 

Droga Niko, chyba Ci się kierunki w Łodzi pomyliły. Do Sfory mam jakieś 8 przystanków tramwajem, a mój wet na tej samej ulicy, tylko przecznice dalej. Więc zanim wstawisz kolejna mapkę to bądz chociaż uprzejma ja przestudiowwac. Tu możesz mi uwierzyć na słowo - mieszkam w tym mieście od urodzenia, czyli prawie 45 lat P. S. Nie chcę być złośliwa z topografi Łodzi, ale coś naprawdę źle sprawdzilas

Ostatnio edytowano Pt maja 25, 2018 11:11 pm przez agaz1, łącznie edytowano 1 raz

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt maja 25, 2018 11:09 pm 

Dom Fundacyjny

O ile umiem liczyć masz 6 przystanków, chyba, że się przeprowadziłaś i nie poinformowałaś Fundacji ;)

Obrazek

Obrazek

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt maja 25, 2018 11:13 pm 

Przystanki się tam ciągle zmieniają w związku z budowniczymi zapedami Prezydent Zdanowskiej :D. Więc nie wierz tym mapkom tylko Łodziance z krwi i kości aż od urodzenia ;)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: So maja 26, 2018 7:38 am 

Dom Fundacyjny

Jesteś Aga fenomenem. Twoje 10 przystanków już magicznie edytowałaś w bezpieczne 8, a zamiast skupić się na istocie problemu gadasz o czymś tak mało istotnym jak to ile masz przystanków do wyznaczonej kliniki. To chyba mało istotne - bo nawet jak ich dołożą, to co najwyżej czas dojazdu zwiększy się o parę minut, ale dalej jest bez przesiadek, co uważam za mega komfort.

Ja bez samochodu jeżdżę na konsultacje do innego miasta z psami i nie pomaga mi w tym fundacja. Uwierz - da się

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Obrazek

Obrazek

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: So maja 26, 2018 7:47 am 

Dla chcącego nic trudnego, Nika potrafiła przejechać z dwoma osami w zimę pociągiem x kilometrów wiec ja wiem ze się da. A jeżeli serio to takicproblemcsprawdz dział meldunki i poproś kogoś o przysługę . Zdrowie Berty jest ważne wiec zamiast się licytować ile masz przystanków po prostu tam jedz .

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: So maja 26, 2018 10:01 am 

Dom stały (1 pies)

Aga jeśli tramwaj odpada, nie masz nikogo ze znajomych lub rodziny to zamów taksówkę.... Wszyscy sobie jakos radzimy.. A jak nie radzimy to jest watek transport lub SOS moze warto tam napisać i prosic o pomoc. Nie kazdy z Łodzi czyta na bieżąco watek Berty i nie wie, ze potrzebujecie pomocy. Skoro myslalas o adopcji Maxa to w jaki sposob chcialas sie dostac do chaty leona z Berta...? Tam tez "ciocie dobre rady" mialy załatwić Wam transport.. Nie wiem po co w ogóle rostrzasany jest ten problem. Masz dostać sie do lecznicy na terenie miasta w ktorym mieszkasz.. To nawet nie jest inne miasto, nikt nie wysyła Cie na drugi koniec Polski.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: So maja 26, 2018 10:49 am 

To jak zamierzalam się dostać do Chaty Leona t o jaby moja sprawa. Zapytałm po prostu bo było tyłu chętnych ddoo udzielania rad i tylko udzielania. A ja już wspomniałam rady nie są mi do końca potrzebne. Pojadę w przyszłym tygodniu do tych Waszych wetek. Weźmiemy sobie od nich ten cały plan naprawczy, który będziemy w spokoju realizować. W spokoju oznaczają poza forum. Nie bbdede Waas o nic prosić i nie będę potrzebowała raad. Informacje possteepach Berty będziecie dostawać regularnie,, - e pakiecie podstawowych informacji. I szczerze mówiąc - kończę te dyskusje, która właściwie nic nie wnosi
P. S..Wiesz Nika juz, rozumiem dlaczego sporo naprawdę fajnych osób odeszło z fumacji. Kiedyś prośbą o podrrzuceemie nie byłaby problemem. Alez. cóż.. Stare dobrre czaasy

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: So maja 26, 2018 2:12 pm 

Teraz zapewne tez gdybys napisała o tym gdzie trzeba czyli w dziale transport :) , po 2 mam wrazenie że uważasz że wszyscy to robią i piszą po złości - wiele razy dostawałam rady odnośnie Loli i nigdy nie czułam żeby ktoś to robił specjalnie , każdy po prostu chciał pomoc .
A pisanie w takim sposób - trochę nie fajne i nie miłe . Nie do końca wiesz czemu ludzie odeszli to może nie warto sie wypowiadać ?
Mam nadzieje że załogowe pomocne wetki coś wymyśla a Wy będziecie się do tego stosować . Mam nadzieje również że ilość karmy z 400 została zniwelowana do 220

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: So maja 26, 2018 2:29 pm 

Elaa przepraszam jeśli poczułas się urazona. Po prostu przez ostatnie parę dni splynelo na mnie powiem brzydko "-" że mam dość. Dobre rady zawsze są w cenie, ale też trzeba umieć je dawać, bo inaczej wychodzą "od czapy" jak ta z super spacerkiem po WZ-tce. Tak się dzieje kiedy każdy wychodzi z założenia "skoro wszyscy mówią to ja też sobie coś klepne bez sensu" Dział transport akurat przeglądałem, ale po Łodzi nikt nie jeździ. Poza tym za poprzednimi razami zawsze ktoś właśnie z forum zgłaszał np. Rosinka. I tak to jest jak to się chce przedobrzyc - nadgorkiwosc jest gorsza od faszyzmu. I na tym kończę te nikomu nie służąca dyskusje
Do wetek próbowałam się dziś dodzwonić, ale nie odbierał. Będę próbować jeszcze jutro i w poniedziałek. Karma oczywiście zniweloewwana tylko suka glodna i obrazona

Ostatnio edytowano So maja 26, 2018 2:33 pm przez agaz1, łącznie edytowano 1 raz

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: So maja 26, 2018 2:33 pm 

Łódź to chociażby Ola która jest w zarządzie , Ewa , zlotwypaw marshall&molly i kilka innych osób- wystarczy napisać w alarmach i zapytać .
Załoga to na tyle zgrana ekipa że zawsze ktoś pomoże

Offline Zobacz profil  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 634 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 32  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]