Dzień z życia Kseni.
Jak tylko usłyszę jakiś ruch pod kołdrą to biegnę do sypialni, bo to znaczy, ze zaraz ktoś wstanie i bardzo się cieszę, a jeśli ktoś leży, a się obudził będę stała przy łóżku i piszczała tak długo, aż w końcu wstanie. Bo kto to widział tak spać, kiedy można już się bawić

.
Najpierw idziemy na spacer, nadal nie lubię żadnych innych piesków, więc omijamy je szerokim łukiem. Rano lubię długie spacery, a rodzice lubią spać i jak zaśpią za długo to robimy tylko krótką rundkę

Wtedy staję pod drzwiami i nie chcę wchodzić po schodach. Chociaż zaraz zmieniam zdanie, w końcu to pora na śniadanie. Zawsze dostaję pyszne kuleczki, czasem też z ryżem, mięskiem i warzywami. O tak, takie lubię najbardziej.
Później rodzice wychodzą, a mi jest smutno samej. Czasem znajdę jakąś rozrywkę. Może będą uchylone drzwi do łazienki i uda mi się złowić rolkę papieru i sprawdzić ile tej rolki zmieści się w mieszkaniu albo zostaną śmieci do posegregowania - na jadalne i niejadalne. Chociaż i tak, najczęściej śpię. Lubię spać, a kanapa cała dla mnie.
W końcu wracają i wtedy się zaczyna! Zabawy, spacery, przytulanie i smakołyki. O tak, najbardziej lubię jak rodzice są w domu. A najbardziej nie lubię jak dzwoni dzwonek, w końcu jestem psem obronnym, więc co sił w moich czterech łapkach, ślizgając się na każdym zakręcie, biegnę do drzwi i szczekam. Szczekam bardzo głośno, tak pięknie pilnuję domu. A jak tylko drzwi się otworzą, to najpierw obiegnę gościa w koło, a potem co tchu pobiegnę po zabawkę, bo przecież na pewno przyszedł po to, żeby pobawić się z takim cudnym buldoziem jak ja.
A jak się zmęczę - to idę spać. Najbardziej lubię z panią na kanapie, ale mogę też na swoim posłanku. Czasem rodzice coś robią do późna i chcą mnie jeszcze wyprowadzić, ale kto to widział?! O tej porze?! Raz byłam tak uparta, że tata wziął mnie pod pachę i zaniósł na trawnik - to ja rozumiem. W końcu jestem francuskim pieskiem.
W sumie fajne mam to swoje pieskie życie, wszyscy zachwycają się, jaka jestem piękna, wszyscy mnie przytulają i mam najlepszych rodziców na świecie.