Teraz jest Cz maja 08, 2025 1:47 pm

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 705 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 36  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: Pn wrz 21, 2015 10:22 pm 

Dom stały (1 pies)

Królowa na tronie :D
Ciekawa jestem tego opisu RTG, ale skoro inny wet proponuje pomoc, to można skorzystać jeżeli w Sowie się nie będą streszczać.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Wt wrz 22, 2015 12:42 am 

Marynarz Dom stały (1 pies)

Marta,to nie jest ketonal jako taki - moze źle sie wyrazilam piszac "cos jakby". Lek nazywa sie Ex-Pain a substancja czynna jest karprofen. Jest to niesteroidowy lek przeciwzapalny i przeciwbolowy (moze dlatego moje pierwsze skojarzenie z ketonalem) Maks tez go dostawal i wszystko bylo ok. No mam nadzieje,ze wet wie,co robi.
A jakbym poszla z tym rentgenem to pewnie by nam pomógł. No sam stwierdzil,ze jakbym go dostala to chetnie by poogladal. Sam zreszta pracowal (nie wiem czy teraz tez) w schronisku dla zwierzat i wiem,że uwaza,ze dla psa to zawsze dobre ręce najlepsze (no, ze stale miejsce i dobrze traktujacy ludzie)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Wt wrz 22, 2015 8:39 am 

Dom stały (1 pies)

Jakiś taki bardziej ludzki ten weterynarz :D A masz możliwość odebrania tego RTG?

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Wt wrz 22, 2015 2:03 pm 

No właściwie to nie wiem bo bovnigdy jeszcze niczego od nie odbieralam. Tu Rosinka pewnie bardziej

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr wrz 23, 2015 4:51 pm 

Co taka cisza zapadła w wątku Sisuni? A może jakieś wiadomości w sprawie rtg?

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr wrz 23, 2015 8:36 pm 

Dom stały (1 pies) Dom Fundacyjny Transport

Konsultuję rtg z doktorem Kudłą.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr wrz 23, 2015 10:33 pm 

No to super Agus. Czuje sie wobec tego spokojniejsza i czekam na wieści.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Cz wrz 24, 2015 8:36 pm 

Przede wszystkim bardzo dziękujemy za karmę mobility, właśnie przyjechała i bardzo jest Sisce potrzebna. Właśnie rozmawiałam Z Agą - kręgosłup Sisy jest w fatalnym stanie, w każdej chwili może dostać paraliżu. Nie powinna być zapasiona (chwała bogu nie jest - waży 21 kilo z kawałkiem i wygląda w sam raz),powinna cały czas brać przeciwbólowo Ex-Pain,no i nie chodzić po schodach. I tu robi się problem. Tak naprawdę to Sisce potrzebny jest domeczek bez schodów z ogródkiem do krótkich spacerów. Ale jak widać po samej,że chyba jesteśmy (poza trzema dniami pobytu u Moni) pierwszym normalym Sisulcowym domeczkiem - takim,który nie bije,nie krzyczy,nie poniewiera. A że Sisulka była bita i poniewierana to niestey widać. Mimo ponad 2 miesięcy pobytu u nas nie pozbyła się nerwowości i lęków. Boi się ciemności,zostawiona sam w ciemnym pomieszczeniu potrafi się zsiusiać. Po czym szybko stara się po sobie "posprzątać",jakby bała się,że zaraz jej przyłoże. Potarfi lękowo reaguje na podniesiny głos,wyciągniętą rękę,gwałtowny ruch. Nie lubi zabiegów kosmetycznych,to co jest akurat do zrobienia trzeba najlepiej zrobić "za pierwszym podejściem" bo później zwiewa i się chowa i cięzko z ciągiem dalszym.Powinna być jedynaczką - na psy reaguje tak,że owszem szybki węch ale bez spoufalania bo tego nie lubi. Opisywałam już pewnie jak zaatakowała ratlerka,bo tamten zaczął na jej widok (pewnie ze strachu) hałaśliwie jazgotać. Atakuje gołębie - tu potrafi się zachowywać jak prawdziwy łowca. Na tej samej zasadzie jest z tolerancją dzieci - da się pogłaskać,ale nie wiem jakby zareagowała na kilkulatka biegającego,krzyczacego i wieszającego jej się na szyję. Nie znosi zapahu alkoholu - u mnie dwa razy próbowała dać szkołe sąsiadadowi "pachnącemu" alhoholem. Do swojego człowieka jest przekochana,miziasta,przytulasta i całuśna. Jest charakterna,potrzebuje człowieka stanowczego,ale przede wszystkim takiego w którego się zapatrzy,pokocha go na zabój - taki człowiek wyegzekwuje od niej wszystko,bo sunia ma głęboką potrzebę kontaktu z człowiekiem,wręcz wyprzedzania jego życzeń. Idealnie reaguje na nagradzanie,ale też na karanie - wszelka "tresura" może wywołać w niej agresję. Sisa musi być prowadzona i wychowywana nie tresowana. Poza tym nie lubi spacerów - na kupę-siku trzeba ją prosić ciasteczniem,lubi nieduże przestrzenie,gdzie ma "na oku" cały swój domeczek i człowieków. Na codzień nie wygląda jakby odczówała ból - potrafi brykać po mieszkaniu uśmiehnięta,uwielbia kanafki,fotele i tym podobne wygody.Sisa jest bardzo do nas przywiązana,po prostu w nas wpatrzona,uważa,że u nas jest "u siebie", to jest jej dom i dość cięzko bedzie zaakcepotwać jej nowy domeczek i nowych człowieków ale mam nadzieję,że znajdzie się ktoś właściwy i odpowiedzialny, kto zdobędzie serce Sisulca. Jeśli nie sunieczka zostanie z nami mimo wszysko (przy zachowaniu wszelkich możliwyh zaleceń i środków ostrożności)
Na chwilę obecną suńce pojawiła się alergia,musi przejść na samą suchą karme oraz ma leczone antybiotykowo zapalenie ucha.
Uff,ależ znów post mi się wysmażył

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Cz wrz 24, 2015 10:03 pm 

Dom stały (1 pies)

Ojj Sisi, opiekunowie z Tobą nie mogą się nudzić... :roll: tzn, że Siska będzie szukać domu?

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Cz wrz 24, 2015 10:43 pm 

Marynarz

Smutne wieści, po takim czasie zmieniać dom gdzie juz zaufała ludziom :(

Konsultowaliście RTG z ortopedą?

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt wrz 25, 2015 10:54 am 

Ojej trudna sprawa, ale o jej zdrowiu trzeba myśleć w pierwszej kolejności! Maleńka Sisulka :*

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt wrz 25, 2015 3:03 pm 

Tak,oficjalnie Sisulka jest do adopcji. Szczerze mowiac jestem zalamana bo sama chcialam aby moj Dt zmienil sie w DS. W razie gdyby brak było zainteresowania lub nie zglosil sie nikt odpowiedni Siska zostanie u mnie

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt wrz 25, 2015 7:13 pm 

Dom stały (1 pies)

Trudna decyzja, ale wiemy, że robicie to dla dobra Sisi :)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt wrz 25, 2015 8:46 pm 

Tak,jest nam trudno,zwłaszcza mnie,bo sie z nia bardzo zzylam. :( Ale skoro tak musi byc :(

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: So wrz 26, 2015 4:59 pm 

Co taka cisza na watku Sisy. Czy juz nikt nie kibicuje dzielnej suczynce? A tak,pol zartem pol serio. Sisa po tym Hillsie Mobilty na ktora zostala przestawiona zaczela na lewo i prawo strzelac smierdzacymi pierdami :shock: Kurcze zimno sie zrobiło wiec z otwieraniem okien raczej słabo. Co moge zrobić zanim nas zaczadzi? :roll:

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: N wrz 27, 2015 11:08 am 

Marynarz

Ponawiam pytanie czy Sisi byla konsultowna z ortopedą?

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: N wrz 27, 2015 11:16 am 

Dom stały (1 pies)

Co do bączków może musi się przyzwyczaić do nowej karmy. Dalej Was tak obdarza aromatami? :D

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: N wrz 27, 2015 5:15 pm 

Siska owszem była konsultowana ortopedyczne
W części ledzwiowej ma zmiany zwyrodnienie i poczatki spondylozy. Chodzenie po schodach może spowodować wypadniecie dysku i trwały paraliż (dla bardzo zainteresowanych mogę podesłać rzeczone rtg).
Jeśli chodzi o karmę i pierdziochy to wczoraj Siska miała wzdecie,które wyszło pierdami. Na szczęście po espunisanie dziś jest Ok,tylko Sisa trochę zmęczona i przesypia.
Uff, Sisa jest wrażliwcem. Jutro będziemy u weta na kontrolę to pogadam

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pn wrz 28, 2015 9:20 pm 

Marynarz

agaz1 napisał(a):
Siska owszem była konsultowana ortopedyczne
W części ledzwiowej ma zmiany zwyrodnienie i poczatki spondylozy. Chodzenie po schodach może spowodować wypadniecie dysku i trwały paraliż (dla bardzo zainteresowanych mogę podesłać rzeczone rtg).

Można wiedzieć jak się nazywał ortopeda, który konsultował sunię?

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pn wrz 28, 2015 9:22 pm 

Dom stały (1 pies) Dom Fundacyjny Transport

Beata,była konsultowana nawet przez dr.Kudłę-spokojnie wszystko pod kontrolą ;)

Offline Zobacz profil  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 705 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 36  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]