Teraz jest So maja 03, 2025 7:22 pm

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 276 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 14  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: N gru 14, 2014 3:49 pm 

Małgorzata masz zachcianki ? :D

PostNapisane: N gru 14, 2014 10:25 pm 

Marynarz

Dezi nie teskni ?

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pn gru 15, 2014 12:12 am 

Kapitan Dom stały (2 psy) Dom tymczasowy Transport

Megan57 napisał(a):
Hey :) jestem w pociągu w podróży do łodzi:)

A ja się dopiero teraz dowiedziałam :(

A co to za karma weterynaryjna? Jeśli nie chce jej jeść, to może pomóc łyżka jogurtu lub olej lniany na chrupkach :) Olej też bardzo poprawi jej sierść. Ja nie jestem zwolenniczką gotowania, bo zawsze bałabym się, że nie jest to karma zbilansowana. Już nie mówiąc o braku czasu i wstręcie do mięsa ;)

A odnośnie karm, to pojawiło się sporo porad w wątku, który założyłaś Megan ;) viewtopic.php?f=37&t=99

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pn gru 15, 2014 12:28 am 

No właśnie założyłam wątek i znaleźć go nie mogłam. Dostałam zacdarmo od weta do przyswojenia z Royalla ale ona nie chce ani na sucho ani z jogurtem. A czy Dezi tęskni?? Moj mąż wziął wolne :)

PostNapisane: Pn gru 15, 2014 4:43 pm 

Dom stały (3 psy) Transport

No proszę, chyba w takim razie skoro woli mężczyzn, może nie zauważyć Twojego wybycia :P

Megan trzeba się było wcześniej chwalić że do Lodzi, zorganizowałoby się buldogowe przywitanie :)

Co do dzieci, bądź czujna. Czasami dzieci są drażniące dla psów po pseudo, są za ruchliwe, hałaśliwe i po prostu pies błędnie odczytuje ich komunikację.

Co do jedzenia to nawet nie wiesz nawet jakie mam zachcianki, kobieta w ciąży nie jest w stanie mnie przebić ;)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr gru 17, 2014 4:17 pm 

Dom stały (2 psy) Transport

Myślę Małgorzata, że z nami i naszymi zachciankami, żadna kobieta w ciąży nie ma szansy wygrać ;)

Co tam u Dazi słychać?

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr gru 17, 2014 9:51 pm 

Co słychać i przede wszystkim jak sobie poradził Twój mąż z futrzaną córką? :)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Cz gru 18, 2014 1:20 am 

Hey dziewczynki ja intensywnie sie uczę i nie mam chwili żeby zawitać. Dezi Wporzadku grzeczna i bezproblemowa tak relacjonował mi mąż jutro wracam do domu. Wyjade pociągiem o 16 to w domu będę ok 24:20. Pozdrawiam

PostNapisane: Cz gru 18, 2014 2:45 pm 

Transport

Czekamy na relację jak tam Dezula i zdjęcia, bo tęskno za tą mordką ;)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Cz gru 18, 2014 3:38 pm 

Dom stały (2 psy) Transport

Ale się Dezi będzie cieszyć jak tymczasową mamę zobaczy.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Cz gru 18, 2014 7:51 pm 

A jak ja sie ciesze ze wracam !!! Tęsknię bardzo za moimi dziećmi :) w styczniu chyba znow przyjadę do łodzi ale na dwa dni to moze sie spotkamy :) chciałabym was poznać osobiście. Pochwalę sie wam tylko ze zdobyłam tytuł lingerystki :D mialyscie mi napisać co z jedzeniem . Bo mowilyscie ze nie musze gotować. Co kupić? Tylko karma od weta wchodzi w grę?

PostNapisane: So gru 20, 2014 1:08 am 

Kapitan Dom stały (2 psy) Dom tymczasowy Transport

Musiałam najpierw sprawdzić kim jest lingerystka ;) wiem, wiem, świadczy to o mojej kompletnej ignorancji urodowej, ale już termin ten przyswoiłam i serdecznie gratuluję! :D

Jak tylko będziesz w Łodzi na dłużej, to koniecznie dawaj znać, chętnie się spotkamy i przedstawimy swoje stadka :) prawda Małgosia? ;)

Odnośnie tych karm suchych - poczytaj w wątku o alergiach, tam masz wiele wskazówek. To nie musi być karma weterynaryjna, ważne żeby nie zawierała składników najczęściej uczulających (pomoże Wam to wykluczyć dietą eliminacyjną to, co Dezi nie służy). I najwyżej będziemy dalej kombinować ;)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: So gru 20, 2014 8:27 pm 

Transport

i jak tam, jak tam? pewnie nacieszyć się sobą nie możecie, hm? :)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pn gru 22, 2014 2:20 pm 

U mnie ktoś taki to tatuator :D ale faktycznie też nie wiedziałam kim jest Lingerystka i na początku przeczytałam Lingwistka ;). Ciekawa jestem kto przeprowadzał szkolenie i czy znam, chociaż sama makijażu nie posiadam :)

Co do poznania osobiście, jak pisze Ewa jestem oczywiście na tak. Możemy zrobić Ci transparenty powitalne, i ozdobić psy :)

Jestem właśnie ciekawa jak tam powitanie, czy Dezi zauważyła że Matki nie ma, czy jest tak wpatrzona w Ojca że nawet nie zauważyła :D

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: N gru 28, 2014 4:49 pm 

Witam :) dawno sie nie widzielismy :) U Dezi wszystko w jak najlepszym porzadku:)
Mielismy dwie kolejne wizyty weterynaryjne. Miala robione USG oraz wymaz pobrany do cytologii i czekamy na wyniki. Siersc jezeli chodzi o jakosc widze ze sie poprawia. Ciagle jednak wypada ze czasem zalamuje rece :( nie jestem przyzwyczajona do tego ... Ciagle czyscimy uszy teraz juz raz dziennie ( tu pytanie czy wy rowniez to robicie?) dajemu jej kapsulki na siersc dodaktowo. zakupilam manusan i naprzemian z tym smaruje jej lapy jeszcze innym srodkiem od weta. Jesli mowa o alergii to szczerze mam troche watpliwosci czy aby na pewno ona ma na jedzenie. Dawalam jej od dwoch tygodni niemal ryz z ryba i marchewka gotowane na parze a mimo to niewidze zadnej roznicy w jej zachowaniu, nadal sie troche drapie po uszach i lize lapki, nie ma czerwonej skory, ani ran tez nie ma. Jutro zastanawiam sie nad zakupem karmy i zadzwonie do weterynarza zamowie ja tam zebym miec pewnosc w 100% ze to jej nie uczuli. Do wyboru mamy Hills lub Royal obie karmy sa tylko do kupienia u weterynarza nie na wolnym rynku i sa hipolaregiczne.
Szczerze niewiem co z ta sierscia ale codziennie myje podloge i watpie czy to sie skonczy.
Mam osobiste pytanie jeszcze do was. Czy znacie osobiscie dobrego otolaryngologa dzieciecego ktory pracuje w szpitalu niezaleznie w jakiej czesci Polski. Moj synek ma problemy z uszami i potrzebuje go szybko zoperowac w styczniu przyjade do Łodzi z nim na kosultacje mam nadzieje ze cos wymysla w szpitalu Matki Polki. w Szczecinie kolejki 2.5 roku w jednym szpitalu a w drugim mamy termin na 02.06.14. Jak nie znacie to nic szukam dalej, ale chcialam zapytac ... Moj synek tracil sluch od jakiegos czasu niewiadomo skad powiazan jest mnostwo tak naprawde od alergii po AZS ale alergie mial na siersc i roztocza a teraz jego sluch znacznie sie zaczal pogarszac za szybko aby mowic tu o piesku mysle ze to nie jest tego przyczyna, ale testy zaraz po nowym roku zrobie.

PostNapisane: N gru 28, 2014 9:59 pm 

Transport

Myślę, że potrzeba czasu, aby sierść Dezi doszła do dobrego stanu. Mała jest spokojniejsza, zaczęła dobrze jeść, wiec powinno być coraz lepiej. Jednak z drugiej strony, może rzeczywiście to uczulenie niekoniecznie na jedzenie? Rozmawiałas o tym z weterynarzem?
Co do lekarza dla dziecka, niestety, nie potrafię pomóc.
Masz jakieś nowe zdjęcia panienki?

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: N gru 28, 2014 11:42 pm 

Lekarz powiedzial ze Dezi dostala tak naprawde kopa w lekarstwach bo od poczatku dostała ich sporo potem odstawialusmy je po kolei dodatkowo lekarz powiedzial ze te pieski z alergią mają często problem z grzybica i to łapanie w plynach i przecieranie skóry pomoże ale nie odrazu wyleczenie kazdej choroby wymaga czasu ale ze on widzi spory postęp u dezi bez porównania

PostNapisane: Pn gru 29, 2014 12:06 am 

Marynarz Dom stały (1 pies)

o otolaryngologa dowiem się jutro. A co do psinki to może mieć jeszcze alergię na ryż ( Jak nasza Amber). Zamień przez kilka dni ryż na małą porcję ziemniaczków i sprawdź reakcję.
Pozdrawiam serdecznie

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pn gru 29, 2014 8:24 pm 

zjawatom MASZ RACJE!!! Moze byc !! bo kilka dni dawalam jej kasze i wydawalo mi sie ze niby jakos lepiej :) dopoki nie przyjdzie karma moze kasze jej bede podawac

PostNapisane: Pn gru 29, 2014 11:22 pm 

Transport

Dobry trop :) spróbuj! :)

Offline Zobacz profil  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 276 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 14  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]