Teraz jest Śr gru 31, 2025 10:51 pm

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 244 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 13  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: Cz cze 14, 2018 9:51 am 

Starszy Marynarz Dom stały (4 psy)

To spryciara ;) Gdyby nie fakt, że u nas karma stoi w pralni za drzwiami zamkniętymi, moje też by pewnie różne zapachy uwalniały. Raz dobrały się do worka ze śmieciami na podwórku, ale były rarytasy. Resztki czipsów, pudełeczka po jogurtach do wylizania, istna uczta. Tylko ojciec potem biegał po ogrodzie i sprzątał bałagan 8-)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Cz cze 14, 2018 4:37 pm 

Marynarz Dom stały (1 pies)

Aż serce rośnie czytając takie informacje :) Bunia jest zdolniacha :D

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Wt cze 19, 2018 7:49 pm 

Kapitan Dom stały (2 psy) Transport

Mops Bunia zacumowała w porcie u sylwucha9991

Mamy najlepszą wiadomość dla Buni :D Masz dom królewno! Bunia zamieszka u sylwucha9991,której z całego serca gratulujemy! Czekamy na relację z domu stałego, naprawdę nie możemy się jej doczekać! Powodzenia dziewczyny!

Just.dudek – zawsze będziesz ważną w życiu Buni osobą, dałaś jej najlepszą opiekę i dom którego potrzebowała na starcie w lepsze życie… Bardzo Ci dziękujemy!

DS ma 14 dni na dopełnienie formalności adopcyjnych począwszy od dnia otrzymania umowy adopcyjnej na adres e-mail podany podczas rejestracji. Brak ich dopełnienia może skutkować ponownym skierowaniem psa do adopcji. Od momentu ogłoszenia decyzji Zarządu, DS pokrywa koszty utrzymania i leczenia psa.

https://www.facebook.com/Frida-Kr%C3%B3 ... ne/?ref=hl

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Wt cze 19, 2018 8:37 pm 

Ogromnie się cieszymy i dziękujemy :) nie mogliśmy otrzymać lepszej informacji :) czekamy niecierpliwie na odbiór Buni ❤️

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: So cze 23, 2018 4:32 pm 

Marynarz Dom stały (2 psy)

Mam nadzieję, że Bunia szybko się zaaklimatyzuje i będzie wiodła spokojne mopsie życie. Pozostanie na zawsze w moim sercu i pamięci. będę czekać na informacje i zdjęcia Buni

Oby nie tęskniła tak jak ja!
Załącznik:
DSC_0674.jpeg
DSC_0674.jpeg [ 44.75 KiB | Przeglądane 153 razy ]
Załącznik:
DSC_0672.jpeg
DSC_0672.jpeg [ 53.99 KiB | Przeglądane 153 razy ]

Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: So cze 23, 2018 5:00 pm 

Bunia jest już z nami :) cudowny z niej psiak. Na początku w samochodzie była bardzo ciekawa i siedziała a potem to już całą drogę spała. Gdy wyszłam do sklepu i mąż został z nią w aucie to przykleiła się do szyby i czekała aż wrócę. Przyjechaliśmy do teściów, ich suczka bardzo dobrze przyjęła Bunię, która jednak swojego zainteresowania nie pokazała. Mysia ciagle za nią chodziła a Bunia szukała spokoju i uciekała od niej. Na wejściu opędzlowała jej miskę z jedzeniem, wypiła całą wodę, więc dzisiaj już ma kolację z głowy :D w ogródku pełna radość, obleciała wszystkie katy z prędkością światła. Gdy wyszedł pies sąsiadów za płotem to i zaczął na nią szczekać to Bunia schowała się pod stołem w ogrodzie i nawet szczeknęła 3 razy :D oczywiście wszyscy w Buni zakochani a i ona nie szczędzi uczuć :)
Justyna bardzo dziękujemy, to dzieki Twojej zasłudze taki z niej kochany psiak. Zawsze jestes u nas miłe widziana z Misią, jeśli będziesz w naszych rejonach :)

Zdjęcia wrzucę gdy na spokojnie usiądę do komputera :)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: So cze 23, 2018 5:38 pm 

Jeśli będę gdzieś w pobliżu to Buniaczka chętnie odwiedzę! Zaprosiliście, to macie klops serce mi pęka że jej tu nie ma, ale z drugiej strony cieszę się że jej się podoba. Co do piesków, to kiedyś o tym pisałam - Bunia nie interesuje się innymi domowymi zwierzakami, oni nie są jej potrzebni do szczęścia. Dla niej liczy się tylko i wyłącznie człowiek także nie liczcie na to że Was będzie zostawiać w jakimkolwiek pomieszczeniu

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: So cze 23, 2018 6:25 pm 

Dom Fundacyjny

sylwucha9991 napisał(a):
Na wejściu opędzlowała jej miskę z jedzeniem

To mam tylko nadzieję, że nie skończy się to rewolucją... Trzymam kciuki!

Meldujcie nam tu często przygody Buniaczka!

Justyna dzięki za fenomalnalne DT - Twoje pierwsze takie doświadczenie i spisałaś się na medal <3

Obrazek

Obrazek

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Wt cze 26, 2018 9:18 pm 

Te dni są za krótkie, szczególnie z Bunią ;) czas mija jak szalony i nie zdążyłam jeszcze odpalić komputera odkąd Bunia jest z Nami aby wrzucić Wam Jej zdjęcia.
Bunia jest wesołym i wdzięcznym psiakiem. Chodzi za nami krok w krok, chociaż już raz strajkowała bo na kanapie przed telewizorem było jej lepiej :D problem z załatwianiem potrzeb jest mniejszy niż się spodziewaliśmy. Ogólnie robi cały zestaw zawsze rano i wieczorem z reguły tez, chociaż gdy zostaje sama to jednak dwójeczkę znajdujemy, dziś nawet rozmazaną po całej podłodze. Jej ulubionym miejscem w domu jest kuchnia - zawsze gdy ktoś gotuje lub je, to Bunia traci kontakt ze światem i skupia się na jedzeniu, licząc że coś jej skapnie. Nie może się pogodzić ze swoją dietą ;) chcieliśmy zobaczyć czy bedzie spała na posłaniu, czy jednak bedzie wędrować do nas. Pierwszą noc była zdezorientowana i kilka razy emigrowała do nas, ale pozostałe 2 noce już całe przespała na posłaniu a do łóżka dołącza dopiero po budziku. Dziś nawet gdy wstalam i poszłam się szykować to poleżała z mężem, zaczela się nagle wiercić, zrobiła się niespokojna, mąż od razu poszedł z nią na dwór i okazało się, że Bunia obudziła go i dała znać że czas na spacer ;) ogolnie mamy bardzo regularny tryb życia, więc liczymy że to pomoże Buni w jakimś stopniu w wyregulowaniundwoich potrzeb i coraz rzadziej będziemy znajdować nieprzyjemne niespodzianki ;)

Justyna oczywiście, że bedzie naszej trójce miło Cię widzieć z Misią :)

Na szczęście, kradzione nie tuczy i nie powoduje rewolucji, więc nic się nie działo po zjedzeniu innej karmy :)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr cze 27, 2018 12:34 am 

nika1377 napisał(a):

Justyna dzięki za fenomalnalne DT - Twoje pierwsze takie doświadczenie i spisałaś się na medal <3

Dominiko z pewnością wiesz że bez Twojej pomocy by mi tak dobrze nie poszło a jak nie wiesz, to teraz Ci to mówię - i dziękuję za pomoc

Sylwia, Bunia w kuchni szuka jedzenia? No czemu mnie to nie dziwi xD ten glut wyniucha wszystko

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr cze 27, 2018 9:10 pm 

Justyna no Bunia najbardziej kocha jedzenie, na tyle że dziś przewróciła wielki wór karmy i go otworzyła jak u Ciebie :lol: Na szczęście dużo nie zjadła, bo otwór za mały na tą wypasioną mopsią pupę :lol:

Wrzucam zdjęcia z dzisiejszego popołudnia w ogórdku :D Więcej zdjęć wrzucę pewnie jutro - muszę dawkować Bunię ;)

Załączniki:
IMG_9410.jpg
IMG_9410.jpg [ 406.75 KiB | Przeglądane 136 razy ]
IMG_9416.jpg
IMG_9416.jpg [ 285.79 KiB | Przeglądane 136 razy ]
IMG_9405.jpg
IMG_9405.jpg [ 373.84 KiB | Przeglądane 136 razy ]

PostNapisane: Cz cze 28, 2018 8:17 pm 

Gratuuuluje <3 i mega zazdroszczę Wam tak cudownego mopsa w rodzinie!♥

PostNapisane: Pt cze 29, 2018 8:58 am 

Dom Fundacyjny

O mamo to drugie zdjęcie - na wampirka - wygrywa wszystko

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Obrazek

Obrazek

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt cze 29, 2018 5:44 pm 

Bo to jest Bunia Wampirra :D często wystawia te swoje dwa kły :lol:

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt cze 29, 2018 5:45 pm 

Milena&Kuba dziękujemy ❤️

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: So cze 30, 2018 8:58 pm 

Bunia jest coraz odważniejsza i mam wrażenie, że spokojniejsza. Muszę ją pochwalić - sama wchodzi w szelki i pięknie chodzi na smyczy - nie szarpie, nie wyrywa się, nie trzeba jej ciągnąć, idzie pięknie przy nodze. Do ogródka na początku chodziliśmy na smyczy ale teraz często jej nie bierzemy bo Bunia i tak chodzi przy nodze i nie odstępuje człowieka na krok, chyba że chce się wytarzać w trawie to mozna spokojnie siedzieć i pić kawę a ona zajmuje się sobą. Nawet daje już sobie wytrzeć łapy po spacerze, co przez pierwsze kilka razy bardzo jej się nie podobało i się wyrywała. Początkowo w ciagu dnia spała tylko przy nodze ale od 2 dni gdy ktoś jest niedaleko to ona idzie się położyć do siebie.
Co wieczór próbuje wejść do łóżka - najpierw z jednej a gdy zostanie bezczelnie wyproszona to próbuje z drugiej strony. Gdy jej się uda to chodzi nam po twarzach :lol:
Czyszczenie fafla i smarowanie noska to na razie najbardziej znienawidzone przez Buńcię czynności.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: N lip 01, 2018 7:24 pm 

Zapowiedziane kolejne zdjęcia Buńci :)

Bunia to niezła cwaniara. Gdy wejdzie na łóżko i jej każemy zejść to odwraca głowę i korzysta z opcji 'z tej strony nie słychać', a gdy ją przyłapiemy gdy chce wskoczyć to odwraca się tyłkiem i udaje, że chciała sobie tylko tam posiedzieć :lol:

Załączniki:
IMG_1950.JPG
IMG_1950.JPG [ 321.98 KiB | Przeglądane 93 razy ]
Komentarz: Wampirek :D
IMG_1946.JPG
IMG_1946.JPG [ 324.02 KiB | Przeglądane 93 razy ]
IMG_1942.JPG
IMG_1942.JPG [ 459.48 KiB | Przeglądane 93 razy ]

PostNapisane: N lip 01, 2018 7:42 pm 

Ostatnie zdjęcie

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pn lip 02, 2018 8:13 pm 

Zastanawiamy się o co chodzi z tym jej problemem załatwiania się w domu. Bunia wie, że takie rzeczy robi się na dworze i codziennie robi jedynkę jak i dwójkę w ogródku, nawet potrafi nas obudzić jeśli czuje pilną potrzebę. No ale gdy jest sama w domu to minimum jedna kupa musi być. Czasami wystarczy jej 10 minut samotnie żeby znaleźć niespodziankę. Zastanawiamy się czy to nie forma strajku, że zostaje sama :?: Jeśli jesteśmy w domu to nie znajdujemy nic, nawet jeśli siedzi sama dłuższy czas w pokoju. W ciągu dnia gdy z nią wychodzimy to nie robi nic, tylko rano i wieczorem jest pełen zestaw. Ale gdy zostaje sama to potrafi dojść do 5 razy kupa w ciągu dnia. :roll:

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pn lip 02, 2018 8:18 pm 

Gdzieś czytałam, że ogród to dla psa przedłużenie domu (razem to dla niego taka po prostu duża buda), więc może ona nie rozróżnia, że w ogrodzie jest ok, a w domu nie. Może ktoś mądrzejszy wie coś więcej :D

Offline Zobacz profil  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 244 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 13  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]