Teraz jest N maja 04, 2025 3:29 am

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 596 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 30  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: Pn lut 25, 2019 9:00 pm 

Marynarz Dom stały (1 pies)

My robiliśmy w Vivie, nawet nie ma porównania przed i po. Teraz na wyjeździe Żaba zmęczyła się kilka razy i słyszeliśmy... ciszę. Pani doktor Pasikowska zna się na swojej robocie. Trzymamy kciuki. My jesteśmy stałymi klientami w Vivie, fakt daleko, ale tam Żaba uzyskała prawdziwą pomoc. Jutro też jedziemy na wizytę. Może się miniemy.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pn lut 25, 2019 10:13 pm 

Dom stały (1 pies) Dom Fundacyjny Transport

Gasek napisał(a):
My robiliśmy w Vivie, nawet nie ma porównania przed i po. Teraz na wyjeździe Żaba zmęczyła się kilka razy i słyszeliśmy... ciszę. Pani doktor Pasikowska zna się na swojej robocie. Trzymamy kciuki. My jesteśmy stałymi klientami w Vivie, fakt daleko, ale tam Żaba uzyskała prawdziwą pomoc. Jutro też jedziemy na wizytę. Może się miniemy.

Oj a coś poważnego z Żabulcem? My na 9.00 idziemy :)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pn lut 25, 2019 10:23 pm 

My na 18, dla nas wizyta u veta to norma. :) Zaktualizujemy swój wątek to napiszemy co i jak.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Wt lut 26, 2019 5:53 pm 

Starszy Marynarz Dom stały (1 pies)

Jak Bożka? Czekamy na wieści.

Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Wt lut 26, 2019 7:46 pm 

Cześć! Bożenka chwile co wróciła ze mną do domu. Nie miała jakiegoś wybitnie długiego podniebienia, ale za to było bardzo grube. Bezproblemowo zniosła narkozę, wybudziła się też szybko. Lekarze mówili, że ledwo co i już krzyczała, żeby ją wypuścić z klatki i łaziła za każdym po zabiegowym i próbowała pomagać :D Dostała dużo kroplówki, teraz sika co pięć minut. Dostaliśmy pakiet leków plus steryd, w razie gdyby coś się miało dziać w nocy. Mamy też prywatny numer do dr Pasikowskiej, która kazała nam dzwonić o każdej porze dnia i nocy - bardzo miło z jej strony :) Jesteśmy za pierwszym posiłkiem, mokra karma rozwodniona duuuuużą ilością wody, tak jak nam kazano :) Moja dzielna dziewczyna <3

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Wt lut 26, 2019 7:58 pm 

Magia Vivy
Trzymajcie się dziewczyny i wracajcie szybko do pełni sił

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr lut 27, 2019 4:21 pm 

Bożena przespała całą noc, z małymi przerwami na kaszel. Nad ranem zdjęliśmy jej wenflon. Dostała jedzenie i antybiotyk. Niedawno poszła w ruch druga porcja z priobiotykiem. Karma, którą jej dawałam i rozdrabniałam dodatkowo widelcem i tak wydawała mi się za mało zmielona. Wybrałam się do zoologicznego w poszukiwaniu czegoś w postaci musu. Doradzono mi puszki z Brita i...w domu okazało się, że są konsystencji takiej samej jak nasza mokra karma :p Całe szczęście Pociak nam przypomniała, że przecież mamy blender :roll: Więc teraz blendujemy wszystko na papkę. Czemu nie wpadłam na to szybciej.. :roll:

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr lut 27, 2019 4:22 pm 

[img]https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190227/467494bf961c9c7ed11e2f40dcbf7985.jpg[/img]

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt mar 01, 2019 1:10 pm 

[img]https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190301/8b915eac4bdcbabdf3b398769132dba5.jpg[/img]
[img]https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190301/7456653fed2ae3601c1cb5bc0e8b2165.jpg[/img]
[img]https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190301/02345f1591ed3ab437f79d626477ef57.jpg[/img]

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: N mar 03, 2019 1:58 pm 

[img]https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190303/177dc28cb04f6655ef540a7cbeb02a93.jpg[/img]

Księżniczka skończyła dzisiaj brać leki przeciwbólowe. Został nam jeszcze antybiotyk i probiotyk :)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: N mar 03, 2019 2:01 pm 

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Wt mar 05, 2019 12:02 am 

[img]https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190304/7860d7fef63bc62c4499e3ca32e3893b.jpg[/img]

Bożena przyłapana z nogą na swojej siostrze

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr mar 06, 2019 12:16 am 

[img]https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190305/37ab63271a9adbfa9bef58a5594c4a05.jpg[/img]

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr mar 06, 2019 10:02 am 

Dom Fundacyjny

Jakie ona pozycje zajmuje!

Obrazek

Obrazek

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: So mar 09, 2019 12:31 am 

Ahoj!
Z Bożełkiem żyjemy sobie świetnie. Karmę już je w normalnej konsystencji, ale jeszcze staramy się ją rozdrabniać widelcem. Bardziej z mojej paranoi, bo Bożena po zabiegu radzi sobie świetnie, a wręcz nie wygląda, żeby kiedykolwiek coś ktoś jej robił :roll:
Dużo osób w ten sam dzień pytało mnie, czy widzę już efekty korekcji. Szczerze - nie widziałam nic. Nastawiałam się na wielki szok, wielką zmianę. A Bożena chrumkała bardziej niż zwykle. Teraz, po ponad tygodniu od zabiegu mogę stwierdzić, że potwornie się cieszę z operacji. Chrumkanie ustąpiło, a Bożena zaczęła się kłaść na pleckach, na boku (wcześniej nie było o tym mowy, tylko brzuch). Zaczęła się bardziej przytulać, widać, że już się nie stresuje bo ma komfort w oddychaniu. Nie zapowietrza się z ekscytacji, gdy idzie na spacer, dużo niucha.
Z noska nam zeszło na bokach trochę pigmentu, ale Pani doktor mówiła, że to normalne i żeby się tym nie przejmować :)
Kamil się trochę pochorował z plecami i jego ulubionym miejscem do leżakowania stała się podłoga. A tam razem z nim odpoczywała Bożka, między nogami. Fotki macie powyżej. Co to za pozycje przybierała.. :roll: Dzisiaj nawet podsunęła łapiszcze do nosa Frani. Zapaszek iście powalający :D
W ten weekend planujemy wybrać się na mopsie spotkanie. W końcu! Bo ciągle nas omijało. Teraz powstrzymać nas może już tylko pogoda, jeśli będzie zimno i brzydko, to raczej nas tam nie znajdziecie. Ale jeśli słoneczko dopisze i jest tu ktoś z Wrocławia, to mamy okazję się spotkać ;)
Ponadto w naszym kalendarzu znalazły się aż dwa Targi dla psów. Pierwsze do Psoty, w przedostatni dzień marca. Specjalnie manewrowałam godzinami, żeby móc tam iść. Mam nadzieję, że będzie w czym wybierać i wrócimy z zakupami dla dziewczyn. Ale w razie czego przed nami jeszcze Łapa Targ 7 kwietnia. Z kim się widzimy? :D

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: So mar 09, 2019 12:32 am 

nika1377 napisał(a):
Jakie ona pozycje zajmuje!

Oj tak, została mistrzynią w domu :D

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: So mar 09, 2019 12:38 am 

PS. pogotowie przeciwkleszczowe!

Czego używacie przeciw temu ustrojstwu i innym jego pochodnym? :? Ja do tej pory korzystałam z obróżek na bazie naturalnych olejków i nigdy Maja i Frania nie miały kleszcza (odpukać). Ale później chyba zmienili skład, bo Frania wyłysiała pod szyjką, bardzo ją swędziało. Musieliśmy trochę czekać aż jej kłaczki odrosną. Teraz trzeba się już zabezpieczyć i nie mam pojęcia co im dać. Mocno zastanawiam się nad Foresto, które jest takie popularne. Ale czy warto? No i co z tym, że psiak z Foresto nie może z nami spać? Czy to faktycznie jest w takim razie takie bezpieczne dla psiaka? A może krople? Help :?

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: So mar 09, 2019 1:06 am 

Ogromnie się cieszę, że jesteście zadowoleni z operacji i że jest poprawa. Bożka, teraz możesz fikać dziewczyno
Co do foresto, my mamy od zawsze i odpukać, Mela raz miała kleszcza ususzonego, nawet się nie napił i jest spokój. Teraz kupiłam dziewczynom nówki, założone tydzień temu zmieniam co 7-8 miesięcy. Śpią w łóżku, przytulają się, miziają z nami więc chyba jest bezpiecznie.
Też myślimy żeby się wybrać na targi ale zobaczymy jak czas pozwoli.
Trzymajcie się zdrowo, pozdrawiamy

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: So mar 09, 2019 8:47 am 

Moje futra zawsze dostawały krople frontline lub inne ale z tymi samymi substancjami czynnymi i nie było problemu. Jednak od jakiegoś czasu słyszę, że te dziadostwa uodparniają się i na środki w kroplach i obroże.. sama znam przypadki gdzie pies miał to i to a kleszcz i tak się uczepił a co do obroży to jakoś mnie nie przekonują osobiście bo mają swój zapach który niekoniecznie mi odpowiada.

Ostatnio weterynarz poleciła mi bravecto podobno działa cuda nawet z nużeńcem i innymi pasożytami. Ja jednak poczytałam w necie o tym i się przestraszyłam ale może ktoś tu ma osobiste doświadczenie z tymi kroplami i się nim podzieli ??

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: So mar 09, 2019 11:29 am 

Fialka napisał(a):
Moje futra zawsze dostawały krople frontline lub inne ale z tymi samymi substancjami czynnymi i nie było problemu. Jednak od jakiegoś czasu słyszę, że te dziadostwa uodparniają się i na środki w kroplach i obroże.. sama znam przypadki gdzie pies miał to i to a kleszcz i tak się uczepił a co do obroży to jakoś mnie nie przekonują osobiście bo mają swój zapach który niekoniecznie mi odpowiada.

Ostatnio weterynarz poleciła mi bravecto podobno działa cuda nawet z nużeńcem i innymi pasożytami. Ja jednak poczytałam w necie o tym i się przestraszyłam ale może ktoś tu ma osobiste doświadczenie z tymi kroplami i się nim podzieli ??

Ja już się tyle naczytałam o Bravecto, że nie mam zamiaru stosować. Chociaż są tez opinie, że to nagonka konkurencji, a nie rzetelne informacje. Sama nie wiem w co wierzyć, ale chyba wole nie ryzykować..
Cały czas myśle nad foresto :D

Offline Zobacz profil  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 596 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 30  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]