Teraz jest Pt maja 02, 2025 8:07 pm

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 319 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 12, 13, 14, 15, 16  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: Pn lis 28, 2016 3:51 pm 

Dom Fundacyjny

W imieniu Mechaników pokładu Załogi Bulldoga oraz wszystkich użytkowników forum prosimy o uaktualnienie wątku podopiecznego.

Obrazek

Obrazek

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr lis 30, 2016 10:42 pm 

Marynarz Dom stały (1 pies)

Dobry wieczór,
Sytuacja adoptowanej Barbie nie zmieniła się od poprzedniego wpisu, dokonanego trzy miesiące temu. Dlatego też nie czułam żadnej potrzeby aktywności na forum. Ponieważ jednak dostałam miłego smsa z groźbą nałożenia na mnie kary czym prędzej uzupełniam wątek mając nadzieję, że to wystarczy.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Cz gru 01, 2016 11:43 am 

Starszy Marynarz Dom stały (2 psy) Transport

Może jakieś zdjecia ? Krótki wpis w miłym tonie, nie sądzę że ktokolwiek wysyła groźby , a raczej przypomnienia dotyczące wywiązywania się z umowy - są tutaj ciekawi ludzie co słuchać u Barbie i jej sióstr.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Cz gru 01, 2016 1:50 pm 

Myślę, że w celu przypomnienia wystarczyłoby zupełnie to co napisała nika1377. Zdzierżyłabym jeszcze stosownego e-maila, ale wysyłanie smsów w zdecydowanie nieprzyjaznym tonie to chyba przesada. Tym bardziej, że spóźniłam się 12 dni, a nie kilka miesięcy. Trudno wobec takiego postępowania zdobyć się na miły wpis. Z resztą umowa adopcyjna nie zastrzega, że wpis ma być miły.
Ci, którzy są ciekawi losów Barbie trzymają ze mną serdeczny kontakt i doskonale wiedzą co się u nas dzieje.
Co do zdjęć najnowsze, wykonane dzisiaj z zamiarem wrzucenia tutaj niestety można oglądać tylko na fb, bo z nieznanych dla mnie przyczyn nie mogę ich tutaj zamieścić. Także odsyłam linkując:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... 8679108413

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Cz gru 01, 2016 3:21 pm 

Dom stały (2 psy) Transport

MadamePiano, ostatni wpis z DS o mopsie Barbie był z dnia 18 sierpnia 2016 roku. Według umowy adopcyjnej zawartej przez Ciebie z Fundacją "Załoga Bulldoga", wpisy mają dotyczyć psa, mają posiadać zdjęcia oraz być minimum raz na dwa miesiące bez wezwania ;)

"Opiekun zobowiązuje się do prowadzenia wątku Psa na forum Fundacji pod adresem http://www.forum.zalogabulldoga.org, i przekazywania w nim informacji na temat zdrowia, zachowania, zabiegów weterynaryjnych i zdjęć adoptowanego psa minimum raz na 2 miesiące bez wezwania. Opiekun zobowiązuje się robić to do momentu śmierci psa lub rozwiązania umowy adopcyjnej."

Niestety prośba moderatora nie przyniosła oczekiwanego efektu.

Sms wysłany przez Administratora nie był groźbą, a zwróceniem uwagi na niedopełnianie warunków umowy adopcyjnej. Dla wglądu zainteresowanych wstawiam treść wiadomości:

"Witam, w imieniu Załogi Bulldoga czekamy na dopełnienie obowiązków wynikających z umowy adopcyjnej wiążących się z wpisami na forum w wątku podopiecznego. Zgodnie z postanowieniami umowy adopcyjnej, w przypadku niewywiązania się z obowiązku regularnych wpisów, nałożona zostanie kara pieniężna.
Pozdrawiam, Szania."

Los Barbie ciekawi wiele osób, nie tylko Twoich serdecznych znajomych. Co do Wolontariuszy ZB, mamy pod opieką 260 psów nie ma fizycznej możliwości żeby z każdym trzymać "serdeczny kontakt" i doskonale wiedzieć co się u Was dzieje. Po to właśnie, żeby wiedzieć co u psa, mamy Forum!

Co do zdjęć i niemożliwości ich zamieszczenia. Proszę sprawdzić ich wielkość i postępować zgodnie z instrukcją zamieszczania zdjęć na forum. Wszystko w panelu użytkownika MadamePiano jest ustawione poprawnie, nie powinno być kłopotów z ich dodaniem.

Czy wpis ma być miły czy nie decyduje o tym charakter i usposobienie człowieka ;)

W związku, że tak bardzo drażnią Ciebie MadamPiano sms od Fundacji, bardzo serdecznie prosimy o trzymanie się zapisów podpisanej umowy adopcyjnej. Możemy obiecać, z ręką na sercu, że jeśli warunki zostaną przez DS spełnione nie będziemy nękać sms z "groźbą".

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Cz gru 01, 2016 11:00 pm 

Wasze smsy drażnią mnie niezmiernie. Dlatego tez proszę wysyłajcie mi korespondencję na e-mail.

Ja nie wklejam zdjęć po raz pierwszy. Nigdy nie miałam z tym najmniejszego problemu! Nie wiem dlaczego teraz występuje. Początkowo wklejało mi zdjęcia bardzo dobrze. Potem był problem i wszystkie wstawiane były bokiem. A teraz mam komunikat error i tyle. Nie wiem dlaczego, ale tak mam. I niezależnie od tego czy robię to z komputera czy z laptopa. Profil fb, który linkuje zdjęcie w poście wyżej jest ogólnodostepny, więc jeśli chcecie mieć tutaj zdjęcia, to bardzo proszę aby któryś z moderatorów je przekleił. Ja tego dokonać nie potrafię.

Chciałam zauważyć, ze moderator Nika napisała do mnie 28 listopada, a ja odpisałam dwa dni później. Czy rzeczywiście konieczne były dyscyplinujące mnie smsy? Czy do każdej osoby, która nie pisze na czas na forum stosujecie takie metody?

Informacja oficjalna o Barbie:
1. Kondycja fizyczna: zaledwie dobra (ciągłe kłopoty z przednimi łapami)
2. Stan psychiczno-emocjonalny: zaledwie zadowalający z powodu pory roku (istota ciepłolubna)
3. Jedyne zmiany od poprzedniej relacji trzy miesiące temu: kolejne siwe włosy na brodzie.

Osoby, które są bardzo zainteresowane losem Barbie i mają dodatkowe pytanie, a nie są moimi znajomymi na fejsie przez co pozostają w nieznośnej nieświadomości co do losów czarnej mopsiej piękności proszę się nie krępować i pytać.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: So gru 03, 2016 6:52 am 

Podawany przez Was sposób wklejania zdjęć dalej nie działa. Mając dużo czasu w nocy znalazłam sposób aby dokonać cudu (zajęło mi to sześć godzin). Ale czego się nie robi aby nie być obciążoną karą pieniężną. Swoją drogą dziwne jest nakładanie kar za nieterminowe wpisy na forum. Zwłaszcza w stosunku do osób, którym zdarza się to po raz pierwszy. Przecież chyba każdy zdaje sobie sprawę, że nakładając na rodzinę adopcyjną koszty kary, zmniejsza tym samym budżet, który mógłby być spożytkowany na psie zakupy.

"Tyle śniegu przybyło" w Kato - ubaw po pachy! :)

Obrazek

Obrazek z domowych pieleszy:

Obrazek

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: So gru 03, 2016 9:58 am 

Dom stały (1 pies)

No miny w śniegu mają świetne :D W takich barwach mogą się do GOPR zaciągnąć :lol:

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: So gru 03, 2016 12:34 pm 

Śliczne mają te kurteczki :-) i zeby bylo sprawiedliwe wszystkie takie same :-)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: So gru 03, 2016 8:51 pm 

Dom stały (1 pies) Transport

Bezwzględnie kurteczkowwy gang mnie rozwalił :roll:

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: N gru 04, 2016 7:39 am 

Bardzo się cieszę, że Wam, funkcyjnym ZB, się nasze odzienia podobają.

Chyba forumowy strażnik czystości mowy nie ma poczucia humoru ;)

"Tyle śniegu naje****" to cytat dosłowny z pewnego znanego mema z Adolfem Hitlerem w znanej pozie, z podniesionym ramieniem, przeklejonego na pole pełne śniegu właśnie z tym napisem. To jak zostało to zamienione/poprawione wywołało u mnie potężną wesołość. :lol:

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: N gru 04, 2016 3:39 pm 

Dom stały (1 pies)

Trzy urocze bochenki :)
W takich wdziankach.zima im nie straszna :)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Cz lut 02, 2017 9:24 am 

Solo i w teamie spacerowym:

Obrazek

Obrazek

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Cz lut 02, 2017 9:30 am 

pozuje jak prawdziwa modeleczka :)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Cz lut 02, 2017 9:32 am 

Dom stały (1 pies)

Slicznotka :) jak się mała czuje?

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Cz lut 02, 2017 12:24 pm 

Dom Fundacyjny

Czarne mopsy najlepsze :D

Obrazek

Obrazek

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Cz lut 09, 2017 8:20 am 

Barbie nie czuje się dobrze, bo ma stałe kłopoty z łapami. Śnieg, niestety nie jest sytuacją sprzyjającą. Spacery ograniczamy do minimum. Głównie je i śpi, bo dwie rzeczy uwielbia. No i czekamy wszyscy na wiosnę.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Cz lut 09, 2017 3:10 pm 

Dom Fundacyjny

A myślałaś o bucikach?

Obrazek

Obrazek

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Wt mar 14, 2017 11:00 pm 

Marynarz

Jak pięknota ? Z wiosny radość ? :)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Cz kwi 13, 2017 7:09 am 

Lekko spóźniona donoszę, że Barbie ma się bardzo dobrze. Było trochę zawirowań ponieważ zmieniałyśmy mieszkanie, więc psy i koty były równie zdezorientowane jak my. Zdjęć na razie nie będzie, bo czas nie pozwala na sesje. Powiem jednak, że mopsy zyskały okno na świat w postaci balkonu na pierwszym piętrze i korzystają z tego bezustannie obserwując ptaki na drzewie i wygrzewając się w promieniach słonecznych.
Zaaklimatyzowały się bardzo szybko i z właściwą sobie nonszalancją zajęły najlepsze strategicznie miejsca, w tym moje łóżko, jako własne i niezbywalne. :) Na potęgę linieją zostawiając na swoich ścieżkach dywany sierściowe dywany no i czekają na pełny rozkwit wiosny, bo w Kato od wczoraj leje...

Offline Zobacz profil  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 319 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 12, 13, 14, 15, 16  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]