Teraz jest Śr maja 07, 2025 8:36 pm

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 362 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 19  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: Pn maja 23, 2016 3:43 pm 

Starszy Marynarz Dom stały (2 psy) Transport

Jezeli nie ma wpisu to zaszczepcie go żebyście problemu nie mieli

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pn maja 23, 2016 5:20 pm 

Marynarz Dom stały (1 pies)

Był szczepiony przez tych ludzi od których Go odebrałam (nie właścicieli) Jeśli Nie macie zaświadczenia to Go zaszczepcie żeby kłopotu nie było, ale zerknijcie wcześniej na każdą stronę książeczki.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pn maja 23, 2016 9:49 pm 

Marynarz Dom stały (2 psy)

jest na kartce ( nie w książeczce ) ze miał w 2010 r szczepienie na wściekliznę i następne w 2011 miało być ... wszystkie wpisy są z lat 2009 -2010 następne są dwa z 2016 r. po wpisaniu w google nazw tych z 2016 r. wyskakuje że to jest odrobaczanie ... teraz to muszę weta zapytać czy w razie jak miał szczepienie czy można wykonać drugie, czy mu nie zaszkodzi ...

Obrazek

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pn maja 23, 2016 10:06 pm 

Jak jest zdrowy to zaszczepi Kenza. Ale tak jak piszesz dopytajcie weta. Miziaki dla Przystojniaka :)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Wt maja 24, 2016 8:35 am 

Ale Kenzo jest nie do poznania! On był taki biedny, chudy, z łysa głową i taaak pragnący miłości... A teraz taki piękny kawaler! Bardzo się cieszę, że do Was trafił, myślę, że to było przeznaczenie!

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr maja 25, 2016 6:48 pm 

to jest nasz syneczek :D i choćby nie wiem co go nie oddamy !

Obrazek

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr maja 25, 2016 7:47 pm 

Biedaczkowi należał się taki wspanialy domek już do końca życia:D

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Cz cze 09, 2016 1:38 pm 

Co słychać u Kenza? Jak znosił ostatnie upały?

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: So cze 11, 2016 2:12 pm 

no więc przystojniaczek został zaszczepiony Pani doktor powiedziała że nawet jeśli był szczepiony to nie zaszkodzi mu jeszcze raz ( aczkolwiek książeczka przestudiowana za wpisem o szczepieniu i jest brak ) ostatnie czasy zaczął nam " charczeć " zwłaszcza jak coś chciał powąchać zaczęliśmy się bać o jego podniebienie więc wizyta u weterynarza obowiązkowa która odbyła się wczoraj Kenzo dostał narkozę żeby zbadać podniebienie, które jest w porządku ale za to ma jakaś infekcje. postanowiliśmy go nie truć od razu antybiotykami tylko został pobrany posiew i oddany do badania żeby nie truć psiaka bez sensu tylko uderzyć w infekcje konkretnymi lekami ! Kenzio po narkozie czuł się świetnie i nadal się tak czuje :) narkoza nie była długa a Kenzio nawet po wybudzeniu się nie maił " Muła " więc musiała nie być mocna ta narkoza. Upały Kenzia niszczą dlatego po południu spacerujemy malutko, ale za to z rana i wieczorem jak nie ma jeszcze tak gorąco to nadrabiamy :) Synek uwielbia się wygrzewać na słoneczku na balkonie i cały czas szczekać ! Kenzio dostał chyba tyle miłości że poczuł się zbyt pewnie i zaczął atakować inne psy, nie jest to rzucanie się na śmierć i życie ale próbuje uszczypnąć i strasznie ciągnie na smyczy, mało ręki nie wyrwie :( słyszeliśmy że może nam w tym wszystkim pomóc kaganiec ... więc takowy mamy zamiar na dniach nabyć :) zdjęcia dorzucimy jak będzie chwilkę więcej czasu na ich pomniejszanie :)

Obrazek

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: So cze 11, 2016 2:33 pm 

Bardzo mądrze z tym posiewem! Po co faszerować psa lekami bez sensu. Ale z tym kagańcem to nie do końca rozumiem zamysł. Bo żeby kupić dopasowany dla buldoga kaganiec, dzięki któremu się nie udusi, to trzeba liczyć się z wydatkiem 200 zł. A wizyta behawiorysty na Śląsku kosztuje ok 120 zł. Poza tym nie wiem, jak kaganiec miał by pomóc na ciągniecie smyczy i ataki na psy, bo on po prostu nie będzie w stanie psa ugryźć i tyle. Zadzwońcie do mnie jak chcecie, bo jestem ciekawa jak te ataki wyglądają, bo może Kenzo jest po prostu o Was zazdrosny? Tyle miłości ile u Was to nigdy w życiu nie miał i może chce bronić najważniejszych zasobów w swoim życiu - czyli Was.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pn cze 13, 2016 10:15 am 

no w naszych rejonach behawiorysta kosztuje około 200 zl ... kaganiec w którym się nie udusi nie więcej niż 100 zl. Kenzo jest nie typowej budowy wiec i tak pewnie trzeba będzie mu zrobić na zamówienie, a co do metody kagańca to jest to własnie porada behawiorysty oraz weterynarza a także z własnego doświadczenia z poprzednimi psiakami jakie mieliśmy :) spróbować nie zaszkodzi :)

Obrazek

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pn cze 13, 2016 10:54 am 

Starszy Marynarz Dom stały (2 psy) Transport

poleca wizyte u Leszka z Chaty Leona konsultacja 100 zł

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pn cze 13, 2016 2:27 pm 

Marynarz

Zastanowcie się nad tym kagańcem. Dla mnie tez nie wydaje się to dobrym pomysłem. Bardziej szelki z zapieciem z przodu, że jak wyrwie na psa to sie obróci.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pn cze 13, 2016 3:09 pm 

ja tez jestem przeciwna zakładaniu kagańca, tym bardziej, że jak sami napisaliście Kenzo męczy się szybko podczas upałów! Więc kaganiec jaki by nie był jęzorka nie będzie mogł wywalic Moja Bonita też rzuca sie na niektóre psy więc jak wiem, ze jakiegoś nie lubi to staramy się je omijać z daleka albo ją czymś zagaduję!

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Wt cze 14, 2016 7:45 am 

Marynarz Dom stały (3 psy)

Nasz Gucio w pierwszym dniu zlotu robił "całus aligatora" do każdego psa, ciągnie juz mniej ale biedny chodzi na obroży. Dostaliśmy super rady od Leszka z Chaty Leona (behawiorysta) Gucio jest małolatem, który nie nauczył się prawidłowego witania z psami czyli od pupy strony ;) pomysł jaki podsunął Leszek to spotkanie w tzw. Psim przedszkolu żeby Guti nauczył się prawidłowej kolejności powitania. W trakcie zlotu zrobił mega postępy psiego towarzystwa miał do woli, ja nie ściągałam smyczy i aligator juz się nie pojawiał. Co do ciągnięcia to mam kupić szelki easy walk czyli takie, które same będą Gucia stopowaly nie nadwyrezajac jego krtani. Nie wyobrażam sobie założyć mu kaganiec bo to raczej nie rozwiąże problemu buldożki tak się bawią podszczypują, łapią za uszy, uwielbiają przepychanki zapasy a im więcej my ingerujemy tym ta zabawa jest mniej atrakcyjna dla psów (jeżeli nie jest to agresja chęć pogryzienia drugiego psa po co psa męczyć kagancem)
Spróbujcie może jakieś buldozkowe spotkanie i dajcie mu się wyszaleć a na bank będzie super

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Cz cze 16, 2016 2:46 pm 

Nie wiem co ma wnieść kaganiec. Ale polecam szelki easy walk. Pomogły w przypadku pociągowo-zaprzęgowej Amber :)
http://allegro.pl/szelki-easy-walk-dla- ... 20467.html
Tylko poszukajcie rozmiaru S. Dokładnie z tej firmy ( miał na sobie właśnie takie szelki Amber i pasowały)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Cz cze 30, 2016 9:49 pm 

Dom stały (1 pies)

Co nowego u Kenza? jest poprawa w jego zachowaniu?

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt lip 01, 2016 1:37 pm 

Kenzo ma stan zapalny gardła, na co dostał zastrzyk. :( Dodatkowo wyniki posiewu wykazały, że wdał mu się w gardło jakiś wirus, przez co zaczął troszkę charczeć. Dostaliśmy antybiotyk i czekamy na poprawę.
Na spacerach nadal jest jak koń pociągowy, kilka tygodni temu zamówiliśmy mu szelki easy-walk, szyte na miarę więc czekamy aż przyjdą i mamy nadzieję, że pomogą. :D

Obrazek

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt lip 01, 2016 3:41 pm 

Biedaczysko :( Ale z kochanymi Rodzicami i troskliwą opieką szybko dojdzie do zdrówka :)
Pozdrawiam Was serdecznie i proszę wymiziać od nas Kenzika.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt lip 08, 2016 9:08 pm 

Jak się czuje Kenzo?

Offline Zobacz profil  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 362 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 19  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]