Teraz jest Wt lip 08, 2025 8:46 am

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 332 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 17  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: N lip 19, 2015 11:15 am 

Dom stały (1 pies)

Balkon macie na wypasie ;) Nic dziwnego że mała lubi tam spędzać czas, całe osiedle ma monitoring :lol:

No własnie Kasia jak z oczkami? :)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pn lip 20, 2015 9:29 am 

Marynarz Dom stały (3 psy) Dom tymczasowy Transport

hej
Dzisiaj idziemy do Słodkiego :) zobaczymy co nam rzeknie. Cały czas przyjmuje standardowe kropelki + dodatkowo dostała Tobradex bo jej ropiało oko :( No i Tobradex miała przyjmować przez 10 dni ale niestety jak jej tylko przerwałam to od razu ropa się pokazała :( A więc musimy spotkać się z doktorem, ale pewnie Muffi nie będzie narzekać, gdyż całus po badaniu jest warty tej wizyty ;) :lol:
A poza tym między nami jest już taka nierozerwalna nić :D Spędzamy urlop na wiosce i w sobotę wyszłam na chwilkę nie zabierając Muffi i ona za mną wybiegła pod ogrodzeniem :shock: byłam w szoku :shock: także gdzie ja tam i Mufinka :D I jeszcze zauważyłam że wszystko co do jedzenia dostaje zakopuje sobie, dostała kość - zakopała, dostała kawałek bułki - zakopała, tylko swoich przysmaczków ulubionych nie zakopała ;) Także dom już jest cały podkopany :lol: jeszcze coś tam właścicielom wyrośnie :lol:
pozdrawiamy wszystkich serdecznie :)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pn lip 20, 2015 9:52 am 

Dom stały (1 pies)

Czyli Muffi już świata poza Tobą nie widzi :) Super, powodzenia na wizycie, daj znać co wet powiedział ;)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pn lip 20, 2015 6:43 pm 

Transport

może Muffi boi się, że przestaniecie ją karmić, dlatego robi sobie zapasy? :D
czekam na wieści od weta ;)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: N sie 09, 2015 12:36 am 

Dom stały (1 pies)

Ze względu na fale upałów, jaka teraz panuje w naszym kraju PROSIMY o zwrócenie szczególnej uwagi na psiaki pozostające pod Waszą opieką.

SUROWO ZABRONIONE jest:
- pozostawianie psa w aucie (nawet z otwartymi oknami)
- pozostawianie zwierzęcia bez dostępu do wody
- pozostawianie psa na pełnym słońcu
- przy bardzo wysokich upałach zaleca się spacery robić w godzinach porannych lub wieczornych, a w ciągu dnia ewentualnie szybkie wyjścia na dwór w celu załatwienia potrzeb.

Pamiętajcie, że buldogi i mopsy (a także inne psy ras brachycefalicznych) szczególnie źle znoszą wysokie temperatury. Jeśli zauważycie u swojego podopiecznego jakiekolwiek objawy udaru słonecznego w tym:
-hipertermia (czyli wysoka temp. dochodząca do nawet 42*c)
-nadmierne i nienaturalne ziajanie (charakterystyczne dźwięki spowodowane opuchnięciem gardła)
-ślinotok
-przekrwione oczy (białka)
-rozkojarzenie i osłabienie
-wymioty
-drgawki

Natychmiast należy schłodzić psa, ułożyć go w zacienionym i możliwie najchłodniejszym miejscu, schłodzić ciało poprzez okładanie mokrymi ręcznikami, lodem czy nawet mrożonkami. NATYCHMIAST należy skontaktować się z weterynarzem, który udzieli specjalistycznej pomocy np. zaintubuje psa, schłodzi dożylnie roztworami elektrolitowymi czy też poda leki moczopędne, nasercowe oraz glikosterydy przeciwdziałające obrzękowi mózgu!

Nie wszystkie objawy mogą oznaczać udar, tak samo jak nie muszą wystąpić wszystkie jednocześnie przy udarze cieplnym.

Buldogom można ulżyć w czasie upałów poprzez chłodzenie ich matami chłodzącymi, zmoczonymi ręcznikami, kąpielami w basenie/wannie/etc., mrożeniem namoczonych podkładów higienicznych, dawaniem do lizania kostek lodu lub wrzucenia kilku kostek do miski z wodą, klimatyzacją, niezachęcaniem do zabaw, spacerów etc. Należy pamiętać, że we wszystkim trzeba zachować umiar nadmierne schłodzenie może spowodować przeziębienie, a nawet zapalenie płuc, co jest równie ryzykowne jak przegrzanie.

PROSIMY WAS ZWRACAJCIE UWAGĘ NA TO CO ROBIĄ I JAK SIĘ ZACHOWUJĄ WASZE PSIAKI W CZASIE UPAŁÓW!!!!

Administracja ZB

Załączniki:
jak-rozpoznać-udar-cdp.jpg
jak-rozpoznać-udar-cdp.jpg [ 72.62 KiB | Przeglądane 6227 razy ]

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt sie 28, 2015 8:43 pm 

Transport

co u Muffi? jak zdrówko?

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pn sie 31, 2015 8:45 pm 

Hej
Muffi ma się bardzo dobrze, upały jakos przetrwalismy chociaż były ciężkie chwile ;) Wakacje spędzone na wsi, okazało się że Muffi umie biegać i warjować :shock: Na pewno nie lubi kotów :lol: za jednym prawie na drzewo wskoczyła :lol:
Z waznych wiadomości, nie szczeka już jak zostaje sama w domu :D co prawda zasad się trzymamy i ma włączone radio, moja koszulkę na legowisku (kanapie :D ) a w transporterze przesypia noc :) Nie żegnamy się, niestety tej zasady nie stosujemy po powrocie do domu, jej radość jest tak wielka ze musimy się przywitać :D No i jeździ juz windą :D nie ma opcji chodzenia po schodach :D
Natomiast oko w dalszym ciągu leczone, kropelki to już raczej do końca życia będzie brała bo jak tylko kończymy kuracje to od razu na oku pojawia się nalot i wracamy do kropelek. W lecznicy juz z niektorymi "pacjentami" spotykamy sie na comiesiecznych konsultacjach u dr. Słodkiego :D
Pozdrawiamy wszystkich bardzo serdecznie :D

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt wrz 04, 2015 9:44 pm 

Marynarz Dom stały (3 psy)

Jeszcze jakieś fotki i wszyscy będą szczęśliwi ;)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr wrz 16, 2015 9:24 pm 

Kapitan Dom stały (2 psy) Transport

Cieszymy się że u was wszytsko w porządku, możemy liczyć na jakieś fotki? :D

https://www.facebook.com/Frida-Kr%C3%B3 ... ne/?ref=hl

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pn wrz 21, 2015 10:12 pm 

Muffi a my czekamy i czekamy na twoje zdjęcia.... no nie bądź taka :D

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Wt paź 13, 2015 10:39 pm 

A my jesteśmy uparci i dalej czekamy na fotki Muffi :D

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt paź 23, 2015 7:48 pm 

Hej
Dawno nas tu nie było :( zupełnie nie wiemy jak to się stało :? Moja matka jakaś zabiegana ostatnio i na nic czasu nie ma ;) dobrze że mną się opiekuje jak należy bo inaczej... ;) A więc jest mi z nimi bardzo dobrze :) uwielbiam ich wszystkich chociaż najbardziej kocham Kasie :D Na prawdę spotkało mnie wielkie szczęście że do nich trafiłam, opiekują się mną na piątkę, mam co jeść (dostałam ostatnio piękne nowe miski :) ) mam co pić a i przekąski też są całkiem spoko :D Oko mi leczą, coś mi tam stale wlewają, nie przepadam za tym ale jak trzeba to trzeba. A ostatnio to mi nawet do łóżka pozwalają wchodzić :D przecież tam jest tak ciepło i wygodnie :D W ciągu dnia generalnie śpię, w nocy...też śpię ;) ale już nie boję się zostawać sama w domu, przecież i tak wracają także luzik :D
A i przytyło mi się i to prawie cały kilogram, że niby te hormony jakoś inaczej pracują ;) to wcale nie dlatego że więcej jem :D ;)
Załączam swoje foto, nie lubię tego także cieszcie się że chociaż jakieś ujęcie udało się matce zrobić ;)
Pozdrawiam Was serdecznie
Muffi :)

Załączniki:
12171547_10206072425542129_53939045_o (1).jpg
12171547_10206072425542129_53939045_o (1).jpg [ 32.71 KiB | Przeglądane 6178 razy ]
12177287_10206072425262122_91488628_o (1).jpg
12177287_10206072425262122_91488628_o (1).jpg [ 41.27 KiB | Przeglądane 6178 razy ]
Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt paź 23, 2015 8:54 pm 

Transport

jak dobrze Cię widzieć, ślicznotko!
wagą się nie przejmuj, kochanego ciałka nigdy zbyt wiele ;) cieszę się, że jesteś szczęśliwa!

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: So paź 24, 2015 9:03 pm 

Oo Muffi ;) Super że czlowieki twoje dbają o ciebie :D piękność!

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: N paź 25, 2015 7:59 am 

Marynarz Dom stały (3 psy)

Dziękujemy za dobre wieści ;) może jeszcze na jakieś fotki dasz się jednak namówić ;)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr lis 04, 2015 10:15 pm 

Hejo
Ledwo się trochę ochłodziło a mi już się przypętało choróbsko :( pęcherz mi się przeziębił :( dobrze że matka szybko zareagowała i już prawie jestem zdrowa. Oczywiście moim lekarzem był nikt inny jak dr Słodki ;) co ja bym bez niego zrobiła <3 Podobno mam pogrubioną ściankę w pęcherzu moczowym ale biorę antybiotyk i mamy nadzieje że mi przejdzie. Matka mówi że niezłą aptekę już mam ;) tyle kropelek i jeszcze 3 tabletki rano i wieczorem :(
W związku z tym dostałam kurtkę, ale rozmiar mi nie pasuje, chyba troszkę przesadzili ;) to że przytyłam nie oznacza wcale że trzeba mi takie duże ciuchy kupować ;) zresztą sami zobaczcie :D

Załączniki:
12197480_10206128433742299_1086225831_o (1).jpg
12197480_10206128433742299_1086225831_o (1).jpg [ 27.48 KiB | Przeglądane 6154 razy ]
Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr lis 04, 2015 10:21 pm 

Ale elegancja! Muffi zdrówka Ci życzymy biedaku <3

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr lis 04, 2015 11:21 pm 

Muffi, moze rodzice faktycznie troche przesadzili z rozmiarem, ale za to teraz, żeby kurteczka pasowała to muszą Ci dawać dużo ciastków, upomnij się :lol:

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt lis 06, 2015 9:03 pm 

Transport

oj tam, oj tam, troszkę większa, ale przynajmniej ciepło w pupkę jest ;)

zapalenie pęcherza jest upierdliwe, lubi wracać, więc nie narzekać na te wdzianko, tylko cieplutko się ubieraj :)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: N lis 29, 2015 11:47 pm 

i jak tam zapalenie pęcherza, poszło w niepamięć :?:
moja Boniulka miała 2 razy to cholerstwo, strasznie się męczyła, teraz daje jej profilaktycznie żurawinkę tylko ciężko dostać taką z małą iloscią cukru! i jakoś jest spokój :D

Offline Zobacz profil  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 332 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 17  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]