Teraz jest Cz lip 03, 2025 3:06 am

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 149 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: Śr gru 16, 2015 1:22 am 

Dom stały (1 pies) Dom Fundacyjny Transport

Gustaw zmienił dzisiaj DT,zamieszkał chwilowo ulicę dalej ;)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr gru 16, 2015 8:52 am 

Starszy Bosman Dom stały (2 psy) Dom Fundacyjny Transport

Aga napisał(a):
Gustaw zmienił dzisiaj DT,zamieszkał chwilowo ulicę dalej ;)

Oby teraz było spokojniej - tego życzę dziś o poranku.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr gru 16, 2015 11:54 am 

Marynarz Dom stały (1 pies)

Dziewczyny, po telefonie do mnie załatwiłam wam 3-4 osoby na DT w 4 godziny... Teraz Gucio jest u mojej znajomej - dobrej dziewczyny która psy już miała na DT.
Znalazła już około 8 sprawdzonych osób od wczoraj wieczorem. A Wy tylko utrudniacie całą sprawę...

Edit: Dopisuję - czy fundacji nie powinno zależeć na tym żeby znajdować psom domy? Czy chcecie na siłę trzymać je w domach tymczasowych i tylko aktualizować wątki na internetowym forum? Serio?

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr gru 16, 2015 1:36 pm 

Starszy Bosman Dom stały (2 psy) Dom Fundacyjny Transport

Fredzia napisał(a):
Dziewczyny, po telefonie do mnie załatwiłam wam 3-4 osoby na DT w 4 godziny... Teraz Gucio jest u mojej znajomej - dobrej dziewczyny która psy już miała na DT.
Znalazła już około 8 sprawdzonych osób od wczoraj wieczorem. A Wy tylko utrudniacie całą sprawę...

Edit: Dopisuję - czy fundacji nie powinno zależeć na tym żeby znajdować psom domy? Czy chcecie na siłę trzymać je w domach tymczasowych i tylko aktualizować wątki na internetowym forum? Serio?

Nie bardzo rozumiem wpis?? Bo chyba nam tu wszystkim zależy na dobru psów..... Są zasady i należy się ich trzymać.....

Ostatnio edytowano Śr gru 16, 2015 1:53 pm przez Anula, łącznie edytowano 1 raz

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr gru 16, 2015 1:46 pm 

Fredzia napisał(a):

A czy te osoby przeszły wszystkie Załogowe procedury?
Jakoś nie wyobrażam sobie ROZDAWANIA psów znajomym, znajomym znajomych i kuzynom żon wujków od strony babci.
Lepiej niech są bezpieczne w DT.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr gru 16, 2015 3:32 pm 

Dom stały (2 psy) Transport

Fredzia, chyba się nie rozumiemy. Każdy działający w ZB ma na celu dobro psów.

W poniedziałek dostałyśmy około godziny 10 informacje o rozbijaniu pseudohodowli. Bez zastanowienia wiedzieliśmy, że musimy pomóc. Stawiliśmy się na miejscu, nie zdajesz sobie sprawy co się tam działo i jaka to była walka. Każdy pies nieważne jakiej rasy był na wagę złota. Akcja trwała kilka godzin, uwierz że na miejscu działy się dantejskie sceny, łącznie z pogróżkami pobicia, zabójstwa, szarpaninami, rzucaniem przedmiotami, groźbami.
Udało się! Psy zostały zabrane. W międzyczasie szukane były dt na już. Po załatwieniu papierów z policją i gminą, mogłam porozwozić psy.
Jedna sunia pojechała do dt w Łodzi, dzięki anulka91 transport już czekał. Dwie kolejne psiny mają dt. Niestety wystąpił problem z Gustawem, bo psi rezydent z dt nie mógł się z nim dogadać.

Pamiętaj Fredzia, że jest to pies z interwencji, nic o nim nie wiemy. Na moje oko ma problemy z jelitami :( jest kochany, niesamowicie potulny i pragnący miłości. Nie może już więcej razy zmienić domu, bo ktoś jednak powie, że go nie chce :( Aktualny dt Gucia, pytał nawet co będzie jeśli się zakocha czy będzie mógł go adoptować. Niestety nastąpiła nagła zmiana nie wiemy dlaczego :(
Psiak nie był jeszcze u weta :(
Nie tylko ty szukasz mu dt, my również. Jak widać nie jest wcale tak łatwo.
Nie możemy Gucia puścić do klasycznej adopcji! To pies w ogóle niezdiagnozowany, nie wiemy co mu dolega. Jego osowiałość, problemy z wypróżnieniem, dziwnie spokojne zachowanie po odbiorze może świadczyć o jakieś poważnej chorobie. Pies musi również przejść zabieg kastracji.

Wiemy, że dt gucio nie chce źle, ale nie wiem dlaczego nie rozumiecie zasad i procedur fundacji.

Odnośnie Forum i wątków, ono jest dla nas wszystkich, bo uwierz, że o losy podopiecznych ZB dba i martwi się cała masa ludzi kochających psy!

Anula i zjawatom dziękuję Wam za zrozumienie!

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr gru 16, 2015 7:52 pm 

Marynarz Dom stały (2 psy)

Miałam nie pisać ale się wtrące. Staram się prowadzić wątek Maszy poprawnie. Pewne informacje dotarły do Zarządu dopiero w PIĄTEK , a całe Forum zostało poinformowane przeze mnie w PONIEDZIAŁEK. Podobno nie macie czasu na czytanie forum, to po co mam szczegółowo dawać info, wklejam info od lekarzy, z wszystkimi danymi ?, Wczoraj telefon , że natychmiast mam podać dane do weterynarza!!! Sorki faktury wysłałam pdf na maila i pocztą, i wszystko mam jawne, a podobno uchyla się od wskazania gabinetu. Ani śmiesznie, ani strasznie.
Buziaki dla Gustawa :)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr gru 16, 2015 9:33 pm 

Dorota102, dlaczego wprowadzasz ludzi w błąd i dlaczego piszesz nieprawdę?!
Czasami przekraczane są granice i pomimo to, że jestem członkiem zarządu i niektórych rzeczy nie wypada mi mówić lub wręcz nie mogę, to tym razem mam dość.

Dorora102 w rozmowie telefonicznej zostałaś poproszona o nazwę weterynarza, zupełnie luźno, jasno miałaś powiedziane, że jedna z nas zajmuje się fakturami i jeśli nie masz ochoty lub nie chcesz podać nazwy, to zostanie sprawdzone to na podstawie faktury.
Dlaczego siejesz zamęt?
Kto w ogóle twierdzi, że uchylasz się od podania gabinetu?
Dlaczego tak trudno jest niektórym zrozumieć, że Fundacja prowadzona jest przez kilka osób, każdy robi to za darmo, jest to więcej niż drugi etat. Każdy z nas ma własną pracę, własną rodzinę, własne psiaki. Robimy to bo chcemy, ale przykro się robi jak ktoś uwłacza całej załodze.
Informacje na forum są nie tylko dla zarządu, są da administratorów, opiekunów, moderatorów, a przede wszystkim dla użytkowników i miłośników rasy. Dla tych potencjalnych domów stałych!

Dorota102 już zdążyłaś obrazić okropnie Marzenę, Magdę, Ewę i mnie. Nie rozumiem jak można tak łatwo kogoś osądzać.

Teraz Dorota102 będziesz się mścić, za brak chęci porozumienia i dogadania się?! Przykre to jest i to bardzo mocno!

Jest to wątek Gustawa, nie Maszy i proszę uszanować chociaż to.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr gru 16, 2015 10:55 pm 

Dom stały (1 pies)

Gustawiczku trzymam bardzo mocno kciuki za Ciebie i za fantastyczny domek który Cie będzie kochał najmocniej na świecie :)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Cz gru 17, 2015 6:39 pm 

Marynarz

Anula napisał(a):
Fredzia napisał(a):

Nie bardzo rozumiem wpis?? Bo chyba nam tu wszystkim zależy na dobru psów..... Są zasady i należy się ich trzymać.....

zasady zasadami ,ale czasem dla dobra psa/szczegolnie takiego z pseudo i po przejsciach/mozna je zlamac ,dajac do domu,gdzie jest bezproblemowa ,sterylizowana sunia lub nie ma innych zwierzat i malych dzieci....te sunie,psy ,potrzebuja spokoju a nie fundowania im nowych "atrakcji"....
na innym watku czytam ,ze NIESTERYLIZOWANA sunia z tejze pseudo poszla do NIEKASTROWANEGO samca.....i co potem?......sterylka aborcyjna?sunie odebrane z koszmarnych warunkow przewaznie dostaja cieczke.....nie wiem czemu,moze dlatego ,ze wreszcie maja minimum spokoju ,lepsze warunki.......moje 3 adoptowane tak mialy....ale ja mam suki i nie musialam sie martwic,ze zajda w ciaze.....

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Cz gru 17, 2015 8:10 pm 

Gustaw ma już dom tymczasowy! Dziękujemy Michalina, gucioo za pomoc oraz niezawodnym kasiailukasz!

Czekamy na wieści co u przystojniaka i jak rozkochuje w sobie nowych opiekunów :)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Cz gru 17, 2015 8:15 pm 

Dom stały (1 pies) Transport

Wspaniałe wieści! Czekamy na informacje z dt.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Cz gru 17, 2015 10:23 pm 

Kapitan Dom stały (2 psy) Transport

Wrzucam 3 fotki Gucia. Kochany z niego chłopak, bardzo spokojny i grzeczny. Oczywiście jeśli nie miał w zasiegu wzroku Fridy bo zboczek zwariował na jej punkcie :D

Wizualnie również ideał - sami zobaczcie ;)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

https://www.facebook.com/Frida-Kr%C3%B3 ... ne/?ref=hl

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Cz gru 17, 2015 10:25 pm 

Przystojniacha :)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt gru 18, 2015 12:28 am 

Dom stały (1 pies) Dom Fundacyjny Transport

No cóż Fridziak to wyjątkowa dziewczyna nie dziwię się że zwariował na jej punkcie :lol: Buziaki dla Gustawa :D Czekamy teraz na wieści z Dt

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt gru 18, 2015 9:10 am 

Marynarz Dom Fundacyjny

Jola napisał(a):
Gustaw ma już dom tymczasowy! Dziękujemy Michalina, gucioo za pomoc oraz niezawodnym kasiailukasz!

I super :)

Wolo Dana napisał(a):
Maupa4 napisał(a):
Dorota102 napisał(a):
Może jakby miał domek ze sterylizowaną sunią byłoby dla wszystkich spokojniej.

Zdecydowanie pewnie tak ... ale jak widac nikt nie chce uczyc się na cudzych błędach i to tych sprzed paru dni :D

I można pisac i można klepac a i tak zrobi się po swojemu :roll:
Opada ...
A później znowu:

anulka91 napisał(a):
Najgorsze są relacje pomiędzy samcami. Franek chce dominować, jest zazdrosny i dochodzi między nimi do spięć. Traktują się jak wrogowie. Omiają się, nie zwracają na siebie uwagi ale jak już zwrócą dochodzi do walki.

Więc jeszcze raz: jak macie psa i chcecie miec w domu drugiego psa to musicie "wprowadzic" sobie do domu szczeniaka i to takiego malutkiego (nie "podrostka" w wieku 6 miesiecy wzwyż) a nie pakowac dorosłego samca do dorosłego samca. I dziwic się że ze sobą walcza.

Ja miałam "w pewnym momencie" SZESC psów i TRZY suki i spin nie miałam ale ja nigdy sobie nie pozwoliłam na beztroskę i jak brałam psa samca to szczeniaka.
Bywajac domem tymczasowym biorę TYLKO suki bo MAM psy. Proste.

To chyba nie końca tak jest.... Jestem DT, mam sunię dominującą i zawsze mam na DT sunie. Psu należy pokazać, gdzie jego miejsce, że pies rezydent jest tu najważniejszy. Bywały różne spiny, zwykle na początku ale wszystko da się wyprostować, jeśli właściciel odpowiednio psem pokieruje.
Nie mam tu na myśli oczywiście skrajnych przypadków, kiedy psiak, wskutek traumy ma zwichrowaną psychikę, z którym nawet behawiorysta ma problem.

A chłopak uroczy...

I na tym polega czytanie ze zrozumieniem :D
Ja piszę o psach. SAMCACH. A suki to suki - chociaz i w ich przypadku czasem też nie da się ustawić żadnych relacji i jest szukanie albo nowego dt albo domu. I to na szybko żeby do żadnego mordu nie doszło bo życie na bombie zegarowej jest mało przyjemne - no chyba że lubi się hardcore i życie z dzwoneczkiem na psiej szyi. Tylko po co ?

Wolo Dana - wydaje mi się ze mam spore doświadczenie jeżeli chodzi o bf więc napiszę jeszcze raz: wy nie połączycie raczej nigdy dwóch obcych sobie dorosłych NIEKASTROWANYCH samców. Do tego trzeba fachowca a nie laika.
Ja jestem "laikiem" i przeciwniczką hardcorów w domu i dlatego poniewaz zawsze miałam w domu psy/samce nigdy nie podjęłam się tymczasowania psa samca mimo że u mnie wszyscy (psy i suki) są WYKASTROWANE/WYSTERYLIZOWANE.

Rozumiem checi posiadania takiego a nie innego psa bo: ładny, mały, duży, bezowy, błękitny, łaciaty, czarny i fajnie by było miec dwóch chłopaków, trzy dziewczyny i jeszcze mopsa ale nie zawsze nasze marzenia da się zrealizowac właśnie z tym "konkretnym" psem.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt gru 18, 2015 7:02 pm 

Maupa, a ja mam w domu 4 psy, czasem 5 z czego 2 buldogi (żaden z psów niekastrowany) i wiem że się da. Ale do tego trzeba pracy, tak z marszu no... Będzie trudno.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt gru 18, 2015 10:30 pm 

Dom stały (1 pies)

Błagam ochłońcie wszyscy... Już mamy dosyć niepotrzebnego zamętu w kilku wątkach.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: So gru 19, 2015 4:27 pm 

Witam! Mamy Gustawa u siebie niespełna 2 dzień,a czujemy jakbyśmy go mieli dłużej w domu i naszych sercach. Gucia kochają wszyscy! Nawet ludzie idący ulicą uśmiechają się na jego widok. Jest zdrowy i szczęśliwy, jak my! Będziemy pisać na bieżąco jak sie miewa nasza pociecha! :)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: So gru 19, 2015 4:34 pm 

Kapitan Dom stały (2 psy) Transport

Dziękujemy za informacje :D Gucio to super chłopak na pewno szybko was pokocha ;)

https://www.facebook.com/Frida-Kr%C3%B3 ... ne/?ref=hl

Offline Zobacz profil  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 149 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]