Teraz jest Śr gru 31, 2025 10:51 pm

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 244 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 13  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: N maja 13, 2018 4:58 pm 

Marynarz Dom stały (2 psy)

Haha tak, niektóre bitwy wygrywają :-D

Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Wt maja 15, 2018 10:16 pm 

Słuchajcie, byłam w weekend odwiedzić rodziców w domu i co ja tam przeżyłam! Z racji tego, że nie mam tam chwilowo łóżka i śpię na materacu - mopsiaki wepchnęły się w nocy i udawaly że to wcale nie one leżą mi na głowie :D ale dzięki temu Bunia zachowała czystość w nocy. Z samego rana wybiegłam z nimi na trawę i standardowo Bunia nic, ale po 15 minutach zrobiłam z mamą drugie podejście i był pełen sukces! I jedynka i dwójka! Bunia była tam zupełnie innym pieskiem :) nie miała problemów z robieniem na trawę, była pewna siebie, wręcz odważna!!!!, chodziła od człowieka do człowieka, prosząc o głaskanie, biegała po ogródku... W dodatku zakochała się w mojej mamie :) zresztą z wzajemnością :) Bunia chodziła za nią krok w krok z uśmiechem na mordce :D widać że pobyt w spokojnym, cichym miejscu, gdzie nie musi mieć ciągle zapiętych szelek jej służył. Na pewno pomagało jej też to, że 24/7 był ktoś w domu i nie była sama. Niestety gdy zostanie sama - jest załatwianie się w domu. Dlatego po powrocie do Poznania przysunęlam posłanie tak blisko łóżka, że może widzieć mnie całą noc. Rano sukces - czysto. Więc szybko dresik na tylek i dzida na spacer! Ale niestety te 5 minut po pobudce wystarczyło i Bunia znalazła sposób by w 30sek zrobić co musi w kuchni :-( po powrocie z pracy również wszystko było na podłodze, a na spacerach cisza. :-( także w wielkim mieście wróciłam do punktu wyjściowego :-(

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr maja 16, 2018 6:33 am 

Dom Fundacyjny

Myślę, że tak jak rozmawiałyśmy - warto wdrożyć u Bunii trening klatkowy. To może być lęk separacyjny i taka zmniejszona przestrzeń, azyl dla niej, mógłby jej pomóc

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Obrazek

Obrazek

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt maja 18, 2018 11:39 am 

Dom Fundacyjny

Bunia rozpoczyna szukanie swojego Domu Stałego!
Do zmiany Domu będzie gotowa po kastracji, która zaplanowana jest na 29 maja.

Obrazek

Obrazek

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: So maja 19, 2018 6:33 pm 

Po zapoznaniu się z historia buni jestem zainteresowany adopcja :)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: N maja 20, 2018 6:30 pm 

Z kolejnych newsów:

Zanim jeszcze wprowadziłam klatkę Bunia raz zrobiła dwójeczkę na spacerze - chyba po prostu miałam dobry timing i to było na zasadzie "nie wyczymie, trudno, niech się dzieje co chce" :lol: będzie to powolny proces, ale nie wszystko od razu :) Generalnie dziewczyna jest już zdecydowanie bardziej pewna siebie i weselsza, niż na samym początku :) Ale do żywiołowości Misi jeszcze jej daleko :lol:
Oswaja się teraz razem z Misią z wcześniej wspomnianą klatką, dlatego że zostawianie jej samej w mieszkaniu bardzo ją stresuje i sobie z tym nie radzi.
Zauważyłam, że zaczyna sobie zdawać sprawę, że jest większa od Miśki i że jak swoją masą ją popchnie, to chociaż na chwilę zostaje sama w centrum uwagi :D o ile może to być urocze podczas "walki" o miziającą rękę - panienka wprowadza to podczas spacerów i bardzo często w momencie, kiedy Misia chce załatwić swoje biznesy. Muszą ją pilnować i gdy widzę, że Miśka się układa - odseparować sabotażystkę :D

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: N maja 20, 2018 6:35 pm 

Filipzieba91 napisał(a):
Po zapoznaniu się z historia buni jestem zainteresowany adopcja :)

Swoją kandydaturę musisz zgłosić w Meldunkach -> Dom stały :)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: N maja 20, 2018 7:20 pm 

Ja ostatnio miałem dwie podopieczne na DT i tez miałem problem ze spacerem w trójkę i tak samo był problem z załatwianiem swoich „biznesów” w parku bo cały czas się rozpraszały i zaczepiały wzajemnie wiec najlepiej sprawdziła się metoda odseparowania ich od siebie na różne długości smyczy. Po 3 dniach nie było aż tak dużego problemu z załatwianiem się na trawce w parku . Cieszymy się ze dziewczyny robią postępy :))

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: N maja 20, 2018 8:27 pm 

I jeszcze fotka Nieśmiała, kochana Buńcia [img]https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180520/60c3aa03e622531085988471b35ac079.jpg[/img]

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: N maja 20, 2018 8:49 pm 

Śliczna dama

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: N maja 20, 2018 8:52 pm 

Słodziak

Wysłane z mojego LG-M250 przy użyciu Tapatalka

PostNapisane: Pn maja 21, 2018 11:14 pm 

Ahoj! Chciałabym napisać krótką informację dla wszystkich kandydatów na DS dla Buni. Jak może ktoś zauważył, kompanka Buni, która również jest w moim domu, Misia, trafiła do wątku "Reda" - dziewczyna zostaje ze mną już na zawsze. :) Chciałabym wyjaśnić, dlaczego Bunia nie zostanie ze mną na stałe.
Po pierwsze, bardzo bym chciała :) Ale dobro pieska jest najważniejsze. Bunia to łagodny piesek, taki aniołek, który potrzebuje dużo miłości i spokoju :) Bardzo lubi dzieci, dzisiaj na spacerku mi to wielokrotnie udowodniła. :D Jednak mieszkanie w dużym mieście, z bardzo żywiołową Misią, chyba nie do końca ją uszczęśliwia. Bunia powinna zamieszkać z pieskiem o podobnym do jej usposobieniu, bo wtedy dziewczyna będzie mogła bez stresu pokazać swój cudowny charakter - i to jest najważniejszy powód dla poszukania jej innego domu stałego. Bardzo energiczne psy ją męczą, a przez jej łagodność pozwala Misi wejść sobie na głowę. Zdecydowanie lepiej czuje się w miejscach, gdzie nie ma tylu bodźców - centrum miasta, duży ruch, to nie dla niej. Dodatkowo, jak wcześniej wspominałam w wątku, Bunia nadal stresuje się tym, że zostaje sama oraz nadal załatwia swoje potrzeby w domu (chociaż ostatnio kilka razy odważyła się na trawce). Nauczenie, że człowiek wychodzi z domu i to nie jest koniec świata trochę potrwa. Oczywiście postępy są i z pewnością po systematycznej pracy Bunia wszystkiego się nauczy - potrzebuje po prostu dużo cierpliwości. :)
Bardzo proszę nie traktować tych informacji jako próby zniechęcenia do adopcji, wręcz przeciwnie :) To cudowny piesek, w którym każdy zakochuje się po kilku sekundach. :) Kandydaci na dom stały powinni wiedzieć, jakie potrzeby ma panienka, żeby upewnić się, że są gotowi zapewnić jej wszelkie wygody świata :)
Gdyby ktoś miał jakieś pytania - chętnie odpowiem ;)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Wt maja 22, 2018 7:28 am 

Wydaje mi się ze kluczem do sukcesu dla Buni jest stałość i poczucie bezpieczeństwa , śledząc wątek myśle ze to praca z psem przez minimum pół roku ,ogrom cierpliwości i otoczenie jej opieka .poza tym to piesek który ma już 4 lata w związku z tym na pewno nie będzie tryskać energia jak roczny szczeniak .bez względu na finał jej historii trzymamy mocno kciuki :-)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Wt maja 22, 2018 7:49 am 

Marynarz Dom stały (1 pies) Transport Dom Fundacyjny

@just.dudek fajnie, że to wszystko opisałaś :) teraz najważniejsze, żeby Bunia znalazła swoje miejsce na ziemi :)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Wt maja 22, 2018 9:47 am 

Marynarz Dom stały (1 pies)

Po tych informacjach jeszcze bardziej zakochaliśmy się w Buni :)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt maja 25, 2018 10:27 pm 

Bunia przyzwyczaja się do klatki, nie jest jeszcze fanką, ale powoli się przekonuje do windy kiedyś też nie była przekonana, a teraz? Szybko, biegiem, na dół! Ostatnio się w niej rozkłada na sekundową drzemkę Wracając do klatki - wszystko co interesujące dla psa dzieje się przy niej, więc powoli się oswaja, ale jeszcze nie traktuje jej jak swojego azylu. Jak zawsze w jej przypadku - trzeba czasu :-) Ale pierwsze efekty już widać - zaczynamy załatwiać się na spacerku! Ale na ten moment najwidoczniej zasluzylam tylko na dwójeczkę, sik nadal w domu wrzucę później zdjęcia, ale muszę przez kompa bo tapatalk nie chce mi ich zmniejszyć :-(

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt maja 25, 2018 11:46 pm 

Cieszcie się! Wolałabym mieć siki w domu Bob od jakiegoś czasu w nocy i pod moją nieobecność zaczął robić kupę w salonie :/ ale teraz na ten czas zamykany jest w kennelu i jest czysciutko :D

Wysłane z mojego TA-1024 przy użyciu Tapatalka

PostNapisane: So maja 26, 2018 6:11 pm 

Milena&Kuba napisał(a):
Cieszcie się! Wolałabym mieć siki w domu Bob od jakiegoś czasu w nocy i pod moją nieobecność zaczął robić kupę w salonie :/ ale teraz na ten czas zamykany jest w kennelu i jest czysciutko :D

Wysłane z mojego TA-1024 przy użyciu Tapatalka

Haha no widzisz, zawsze tak jest że chcemy tego, czego nie mamy bo ja właśnie wolałabym dwójkę sprzątać - Bunia rzadko sika, ale jak już siknie to mam wrażenie że zalewam sąsiadów na dole dzisiaj z kolei uparla się że na spacerze nic nie zrobi, chyba zacznę wstawać o 6 rano jak jest cisza na osiedlu żeby panienka miała pełen komfort że też jej zwieracze to wytrzymują

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: N maja 27, 2018 8:16 am 

Dom Fundacyjny

Oj uwierz, mopsy potrafią i 3 dni trzymać, i to ponoć całkiem normalna sprawa dla nich

Obrazek

Obrazek

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: N maja 27, 2018 11:49 am 

nika1377 napisał(a):
Oj uwierz, mopsy potrafią i 3 dni trzymać, i to ponoć całkiem normalna sprawa dla nich

Okazuje się że Bunia takim hardcorem nie jest, wczoraj po pracy jak ją zabrałam na spacer to jak tylko zobaczyła pierwszą kępkę trawy - szybko dupka wypięta i jedynka i dwójka, i już nieważne były samochody, ludzie i inne psy a co potem za radość była a potem dostała dużo smaczków i turlała się po trawie ale dzisiaj nie chciała powtórzyć tego doświadczenia, teraz jestem w pracy więc domyślam się że jak wrócę to będzie znowu wyścig na trawę panienka jest po prostu UPARTA ale trafiła kosa na kamień

Offline Zobacz profil  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 244 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 13  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]