Teraz jest So maja 10, 2025 10:13 pm

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 839 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 42  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: So sty 10, 2015 5:01 pm 

Marynarz

jaka ona śliczna :D wyjątkowa :D

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: So sty 10, 2015 5:10 pm 

Marynarz Dom Fundacyjny

Magda napisał(a):
Koniecznie musimy jej znaleźć dom u jakiegoś fotografa :p
W przypadku Fridziaka o zdjęcia prosić nie muszę tylko opis bym chciała to zrobimy profeska ogłoszenie ;)

Ale co w opisie ?

Ja nie umiem :roll:
Wbrew pozorom ;) zdrowa. Tylko te oczy. Ale kroplenie raz dziennie to wg mnie żaden problem - ona chętnie daje przy sobie wszystko robic i zrobic.
Do psów ok i nie ma znaczenia czy duży czy mały. Z Samirą już "fika" na spacerach. A i jak same idziemy to widac ze spacer sprawia jej przyjemnośc i polata i pohopsa.
Do ludzi ok - nie zauważyłam żeby wiek albo płec miały dla niej jakieś znaczenie - lubi ludzi :D

Na spacerach super chodzi na smyczy i lubi spacery. Lubi i wychodzic i wracac ;)

Problemów z jedzeniem brak - trzeba ją tylko trochę odchudzic czyli miękki tłuszcz zamienic w mięśnie - poczatki juz są zrobione ;)

Wiek ... no chyba jednak tak ... lekko z sześc lat to ma na bank jak nie ciut więcej :roll:
Chociaz może przy odpowiednim "liftingu" oprócz tłuszczu zgubi i "trochę lat" ;)

Jakby co i byli by chętni z Warszawy lub okolic to my jak najchętniej na spacery zapoznawcze stawiamy się - w sumie ja jak szukam domu swoim tymczasowiczom to niestety ale spacer zapoznawczy jest ... obowiązkowy. Ja musze widziec na żywo reakcję ludzi na psa a przede wszystkim reakcję psa na ludzi.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: So sty 10, 2015 5:58 pm 

Super, dzięki wielkie, coś sklecimy :D

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: So sty 10, 2015 10:25 pm 

Marynarz Dom Fundacyjny

To jeszcze - bo mi się przypomniało :oops: ale jak pies "normalny" to i normalne rzeczy uciekają - bez problemu sama zostaje i nie niszczy i nie "wyje" ;)

Test na dzieci przed chwilą przeprowadzony - co prawda dziewczynka 10 letnia - i wszystko super. Baaaardzo pozytywnie i z jednej i drugiej strony :D
Byłyśmy we trzy na spacerze i własciwie to ja byłam mało potrzebna ;) ale że u mnie nigdy żadne dzieci same z żadnym psem nie wychodziły to i Frida z Zuzią prowadziły się same pod ścisłą kontrolą ;)

Wczoraj Frida towarzyszyła Uszatej w wizycie u weta i też grzeczniutka mimo że nie pacjentka :)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: So sty 10, 2015 10:27 pm 

Marynarz

Fridunia idelana-pod każdym względem :D

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: So sty 10, 2015 10:34 pm 

Dom stały (1 pies) Dom Fundacyjny Transport

Buldożek-aniołek :D

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: So sty 10, 2015 10:55 pm 

Marynarz Dom Fundacyjny

agness90 napisał(a):
Fridunia idelana-pod każdym względem :D

Tak.
I własciwie to najbardziej boli że takiego psa ktoś się pozbył.

No ale po jej wyglądzie oddolnym widac do czego była potrzebna a jak już od tej strony stała się niepotrzebna to i miłośc się skończyła.

To już moja druga taka tymczasowiczka która ma wygląd "względny" za to pies do rany przyłóż. I po raz kolejny zastanawiam się po co ktoś wkładał "wysiłek" w idealne wychowanie psa zeby potem wystawic go za drzwi ... Nowy, ładniejszy model ?

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: So sty 10, 2015 11:02 pm 

Wygląd względny????Przecież to najbardziej rozczulający buldog na tym forum!

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: N sty 11, 2015 2:45 am 

Kapitan Dom stały (2 psy) Dom tymczasowy Transport

Ja się zastanawiam, jakie jeszcze miny Fridy z tym murkiem w tle nas czekają :D Przeszła samą siebie prezentując cały arsenał na jednej sesji, profeszynal tap madyl! :D

Maupa4 napisał(a):
I po raz kolejny zastanawiam się po co ktoś wkładał "wysiłek" w idealne wychowanie psa zeby potem wystawic go za drzwi ...

Maupa, a nie miewasz wrażenia, że są psy, których nie trzeba "wychowywać"? Że mają w sobie jakąś intuicję, jakoś tak wsłuchują się w człowieka i na tyle próbują zaspokoić jego oczekiwania, że to właściwie samo się dzieje? Taka jest moja Sabina - nigdy nie usiłowałam jej niczego uczyć, a ona i tak wszystko umie :D I Frida pod wieloma względami wydaje mi się podobna. Najpewniej nikt nawet nie starał się jej wychować, ona jest "domyślnie grzeczna" ;)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: N sty 11, 2015 3:06 am 

Marynarz Dom Fundacyjny

Ewa napisał(a):

Maupa, a nie miewasz wrażenia, że są psy, których nie trzeba "wychowywać"? Że mają w sobie jakąś intuicję, jakoś tak wsłuchują się w człowieka i na tyle próbują zaspokoić jego oczekiwania, że to właściwie samo się dzieje? Taka jest moja Sabina - nigdy nie usiłowałam jej niczego uczyć, a ona i tak wszystko umie :D I Frida pod wieloma względami wydaje mi się podobna. Najpewniej nikt nawet nie starał się jej wychować, ona jest "domyślnie grzeczna" ;)

Możliwe, że tak. Ona jest dokładnie taka sama jak Buka. "Miła i grzeczna" ;) Taki pies marzenie.

Chociaz tak na prawdę ja nie mogę "narzekac" na dziewczyny po przejściach - wszystkie jakie przewinęły się przez nasz dom to były fajne psy.
"Najgorsze" sa te chowane od małego - rozwydrzone pępki świata :roll:

A muszę jeszcze dopisac ;)
U nas jak "przychodzi/dochodzi" kolejny pies czyli suka na dt to od razu jest traktowana tak jak nasze czyli dokładnie ma takie same prawa jak i "obowiązki" - nie ma lepszy-gorszy, nasz-nie nasz. Wszyscy sa równi ;)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: N sty 11, 2015 3:17 am 

Kapitan Dom stały (2 psy) Dom tymczasowy Transport

Haha, czysty egalitaryzm ;)

Miałam oczywiście na myśli rodzaj wsłuchania, uważności i reakcji na nasze nastroje i oczekiwania. Robienia sztuczek na tej zasadzie się nie spodziewam ;)

Frida ma w sobie to coś... :oops: gdybym miała adoptować francuza to właśnie byłaby ona, wcale nie Milo ;) to tak jak z ludźmi - niebanalna uroda jest zawsze bardziej intrygująca ;)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: N sty 11, 2015 1:47 pm 

Dom stały (3 psy) Transport

Pytałam bo u nas sunia z dwoma suchymi oczami miała zakraplane częściej, raz dziennie a nawet dwa razy dziennie było za mało. Robiło jej się glutowate.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: N sty 11, 2015 6:38 pm 

Fridziaku Twa reklama na fejsie gotowa :D

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: N sty 11, 2015 10:38 pm 

Marynarz Dom Fundacyjny

Małgorzata napisał(a):
Pytałam bo u nas sunia z dwoma suchymi oczami miała zakraplane częściej, raz dziennie a nawet dwa razy dziennie było za mało. Robiło jej się glutowate.

Wet powiedział w piątek że raz.
Jutro zapytam czy na pewno raz - jutro idziemy na kontrolę z Uszatą więc Frida pomaszeruje towarzysko ;)

Na czwartek planujemy zapisac do okulisty Samirę i Żwira więc Frida spokojnie może pomaszerowac jako ta trzecia ;)

Ja mam jej te oczy dowilżac a nie nawilżac ale dopytam.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: N sty 11, 2015 10:41 pm 

Marynarz

maupko 4 -jesteś wspaniała psią mamą :oops:

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pn sty 12, 2015 12:13 am 

Dom stały (3 psy) Transport

Ewa napisał(a):
gdybym miała adoptować francuza to właśnie byłaby ona, wcale nie Milo ;)

Ewa niestety nie dałabyś rady, jest za duża kolejka ;) chociaż to przykre że pomagać tak ale tym bardziej "ładnym".

Maupa co do oczu może coś tam jeszcze produkują skoro dowilżać.

U nas niestety ta chowana od małego ma najgorzej, zawsze zdrowa, zawsze grzeczna, trochę rozhisteryzowana ale i tak mało jak na teriera a najważniejsze były DT, bo słabe, bo po przejściach, bo nie nauczone i tak nie zauważyliśmy że pierworodna ma zapalenie oskrzeli :/

Maupa zazdroszczę Ci tej odległości do weterynarza, Frida z tą częstotliwością pewnie nawet nie zwraca uwagi że to wet.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pn sty 12, 2015 10:49 am 

Transport

Ja uważam, że Frida jest ładna! Jest jedyna w swoim rodzaju, jej urok jest niezwykły. Patrzysz na nią i od razu się uśmiechasz! :) do tego grzeczna! Pies ideał :)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pn sty 12, 2015 4:18 pm 

Marynarz

Naprawdę jest Ktoś kto uważa, że Frida nie jest ładna? :shock: Może nie w jakiś wyrafinowany sposób, ale taki rozczulająco-rozbrajający. :D.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pn sty 12, 2015 4:24 pm 

Marynarz Dom Fundacyjny

No przecież ja cały czas podkreślam, że ona tylko dla konesera :D

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Wt sty 13, 2015 12:04 am 

Marynarz Dom Fundacyjny

Małgorzata napisał(a):

Maupa co do oczu może coś tam jeszcze produkują skoro dowilżać.

U nas niestety ta chowana od małego ma najgorzej, zawsze zdrowa, zawsze grzeczna, trochę rozhisteryzowana ale i tak mało jak na teriera a najważniejsze były DT, bo słabe, bo po przejściach, bo nie nauczone i tak nie zauważyliśmy że pierworodna ma zapalenie oskrzeli :/

Maupa zazdroszczę Ci tej odległości do weterynarza, Frida z tą częstotliwością pewnie nawet nie zwraca uwagi że to wet.

W czwartek o 17 mamy "hurtową" wizytę okulistyczną ;)

Mieliśmy farta - trafił nam się super wet internista i to o rzut beretem od domu :D
A oni lubią do niego chodzic. Frida też - krótko jest z nami ale gdzie jest wet już wie i jest bardzo żdziwiona że jak przechodzimy to nie zawsze wchodzimy ;)
A jak furtka zamknieta to zdziwienie: "Jak to ? Zamknięte ??? :shock: "

Aha - to jeszcze dopiszę:
Na spacerach Frida juz "fika": fika w "dzikich" podskokach sama, z Samirą "tłuką się" zadkami - to znaczy Samira robi Fridzie z zadka z podskoku - Fridzie to gorzej wychodzi bo jak podskoczy i chce Samirze zrobic z zadka to niestety ale krasnala nie trafia :roll:, Z Uszatą tez radośnie fika w poszukiwaniu ... żarcia "dla ptaszków" - Uszata mistrz świata w zbieractwie ale jeszcze Fridy na zła drogę nie sprowadziła :D

Offline Zobacz profil  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 839 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 42  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]