Teraz jest Pt maja 02, 2025 7:00 pm

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 122 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: Wt paź 06, 2015 3:51 pm 

Dom stały (1 pies) Transport

Ja cały czas siedzę i myślę odkąd przeczytałam o tej niewyobrażalnej dosłownie tragedii... Nie mogę sobie w głowie tego poukładać.

Całe życie miała Ula przed sobą...
Takie sytuacje rzeczywiście wytrącają z człowieka poczucie sensu.

Wege, bardzo Ci współczuję. Musisz jakoś się trzymać choć zdaję sobie sprawę, że złość i bezsilność w tym momencie idą w parze.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Wt paź 06, 2015 3:55 pm 

Transport

Ryczę jak bóbr, nie tak miało być. Uleczko :cry:

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Wt paź 06, 2015 4:08 pm 

Marynarz

Wyobraźcie sobie sytuację gdzie pacjent po operacji jedzie na salę intesywnego nadzoru i nie ma tam personelu, identyczna sytuacja tylko tu dotyczy psa, pacjent po narkozie może być śpiący, może wymiotować, może mieć drgawki, może też być pobudzony, niektórzy nawet mają siłę i chcą wstawać, reakcje na środki anestetyczne mogą być różne i nie dopuszczalne jest pozostawienie pacjenta bez nadzoru medycznego.

Jestem tak wkurwiona, że chyba wyjdę z siebie, jak znam życie to ja pewnie wrzucili do boksu zeby dochodziła do siebie i zajęli się innymi pacjentami. W tym czasie wybudziła się już na tyle, że zaczęła interesować się wenflonem, pewnie się tez zestresowała, że jest sama w obcym miejscu i finał znamy. Poza tym są specjalne opaski różnej szerokości, które naprawdę dobrze zabezpieczają wenflon, a znam je bo moja suka przez dwa tyg chodziła z wenflonem i tak był zabezpieczony, ze nie miała możliwości dostania się do niego, oczywiście cały czas ktoś z nią był, nie zostawała nigdy sama, a tu suka po operacji i - dopuścić żeby wenflon wygryzła zaraz po zabiegu, no trzymajcie mnie bo nie wytrzymam zaraz.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Wt paź 06, 2015 4:13 pm 

Marynarz Dom stały (1 pies)

Jesteśmy zmrożeni tą informacją...Gdyby były jakieś komplikacje, coś poszło nie tak podczas zabiegu, to jakoś inaczej...ale ta sytuacja jest taka...oderwana od rzeczywistości:( Wege - 3maj się!

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Wt paź 06, 2015 4:17 pm 

Uleńko...
nie tak miało być :(
miał być nowy dom na zawsze..., nie wiem gdzie... może u kogoś innego a może u nas, jakkolwiek by nie było, miała być dzisiaj radość i uśmiech...
a jest smutek i znowu ból, łzy...

Biegaj szczęśliwa po drugiej stronie tęczy i ucałuj od nas Zośkę
[*]

Wege, współczuję Ci ogromnie

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Wt paź 06, 2015 4:20 pm 

Kapitan Dom stały (2 psy) Transport

Jezu Ula tak strasznie jest nam przykro...Wege naprawdę bardzo Ci współczujemy

https://www.facebook.com/Frida-Kr%C3%B3 ... ne/?ref=hl

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Wt paź 06, 2015 4:25 pm 

Marynarz Dom stały (3 psy)

Bardzo smutna wiadomość :( Wege trzymaj się

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Wt paź 06, 2015 4:36 pm 

Marynarz Dom tymczasowy

Co ja mogę napisać? Jest mi strasznie przykro, siedzę i płaczę.
W zasadzie to dopiero teraz udało mi się zrozumieć jak to się stało, że ją straciliśmy. Nie wiem co się ze mną działo, stałem nad psem i płakałem. Lekarz coś tłumaczył, ale chyba po prostu to wyparłem. Musiałem na spokojnie zadzwonić do weterynarza i poprosić, żeby wszystko jeszcze raz od początku mi wytłumaczył. Przeczytałem Wasze wpisy na spokojnie i w zasadzie to nie wiem co mam myśleć. Bardzo to przeżyłem, to pierwsza taka sytuacja w moim życiu. Jest mi tak cholernie ciężko, że nie wiem co mam ze sobą zrobić. Weterynarz twierdzi, że podczas wybudzania była z nią osoba, która nad nią czuwała. Mówił, że pies nie wyrwał sobie wenflonu i nie rzucił obok. Tłumaczył mi, że pies po prostu naruszył wenflon i się wykuł. Daleki jestem w tym stanie do bronienia kliniki, mam ogromny żal bo pies nie żyje. Z drugiej strony to co opowiadał mi lekarz, zdarzyło się również mi. Budził się przy mnie pies, którego kastrowaliśmy. Bardzo go pilnowałem i byłem z nim. Wystarczył ułamek sekundy, a pies naruszył wenflon i trzeba było zakładać kolejny. Nie chcę bronić lekarza, ale jak to opisywał to zupełnie jak by opisywał moją sytuację. Tyle tylko, że w mojej wcześniejszej historii skończyło się na ponownym założeniu wenflonu. Nie mam pojęcia co się stało, nie było mnie przy tym. Miałem przyjść o 14.00 po psa i przyszedłem kilka minut przed czasem, nie mogłem się doczekać. Ciężko mi jednak oceniać całą sytuację. Wiadomo, że nikt nie zabił psa celowo. Z drugiej strony może to niedopilnowanie. Jednak jeżeli było tak jak opisywał, to jestem w stanie to zrozumieć.
To naprawdę coś, co mnie załamało. Przecież jeszcze rano kręciła się z kurą w kuchni.
Nie wiem co dalej napisać, po prostu potwornie szkoda mi Uli. To kochany i bardzo pojętny pies.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Wt paź 06, 2015 6:30 pm 

Przykro mi strasznie, biedna Uleńka, nawet nie jestem w stanie nic napisać, popłakałam się, przecież to była zdrowa sunieczka,całe zycie było przed nią, ach.... :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Wt paź 06, 2015 6:39 pm 

Dom stały (1 pies) Dom Fundacyjny Transport

Ula....nie tak miało być... :( biegaj za tęczowym mostem razem z resztą naszych psich przyjaciół (*)

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Wt paź 06, 2015 7:42 pm 

Wege współczuję.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Wt paź 06, 2015 8:36 pm 

Marynarz

ja jestem chyba zbyt tępa i nie mogę tego zrozumieć. Z powodu głupiego wenflonu pies zmarł? jakoś mi to dziwnie wygląda i nie daje spokoju :( kochana Uleńka [*]

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Wt paź 06, 2015 8:44 pm 

Marynarz Dom tymczasowy Dom Fundacyjny

Bardzo mi przykro, jednak opisy tej "opieki" nie dają mi spokoju.. :cry: Dziwnie to wszystko wygląda.. Ehhh..

Wege trzymaj się, pamiętaj, że masz nas :(

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Wt paź 06, 2015 8:50 pm 

współczujemy :(

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Wt paź 06, 2015 9:12 pm 

Marynarz

Bardzo mi przykro :(

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Wt paź 06, 2015 9:40 pm 

Marynarz

Strasznie przykro się to wszystko czyta. Dziewczyna była młodziutka. Niestety tak to bywa z operacjami, nawet najbardziej błachymi, że można się wybudzić z narkozy, wszystko jest ok, a godzinę później jest koniec. Tak u ludzi jak i zwierząt. Nie żebym broniła weta, mam na swoim koncie zarówno rewelacyjne doświadczenia z weterynarzami jak i niestety tragiczne, ale mogło zadziać się tysiąc rzeczy i pewnie nigdy się nie dowiemy czemu ta historia skończyła się w ten sposób. A silny stres jest w stanie zabić psa.
Wege, myślami jesteśmy z Tobą. Pomyśl że chociaż przez krótką chwilę Ula miała ciepły dom. O wiele za krótko, ale inaczej pewnie nie zaznałaby nawet tego.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr paź 07, 2015 8:31 am 

Bardzo mi przykro :( [*]

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr paź 07, 2015 7:46 pm 

Ale jak to? :( :(

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Cz paź 08, 2015 7:03 am 

Marynarz Dom Fundacyjny

W której lecznicy była "sterylizowana" Ula i jaki był koszt "operacji" ?

Czekam na konkretrna odpowiedz a nie "olanie" czyli niewidzenie pytań.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Cz paź 08, 2015 9:55 am 

Dom stały (1 pies)

Bardzo nam przykro :( wiadomość o odejściu Ulenki bardzo nas zasmuciła :(:(:( każde odejście boli tak samo bardzo mocno..:( :( aż trudno uwierzyć,ze przez takie coś Uli juz nie ma :( :( może Mała miała słabe serduszko i nie wytrzymała tego stresu.
nachodzi mi do głowy co dalej,czy będziecie jakoś dochodzić co tak naprawdę sięe stało? Nie chce z góry oceniać,że to wina kliniki ich niedopatrzenie oto,ale cala ta sytuacja jest niepokojąca i zostawia dużo do myślenia..
Ulenko biegaj z naszymi przyjaciółmi i proszę ucaluj ode mnie moją ukochaną Balbinke [*]

Offline Zobacz profil  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 122 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]