Teraz jest Pt maja 02, 2025 5:17 pm

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 137 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: N paź 07, 2018 1:57 pm 

Marynarz Dom stały (1 pies) Transport Dom Fundacyjny

@ada55 z tego, co wiemy, Kasia nie poddała się przy pierwszym problemie wychowawczym I walczyła o Spika z 2 behawiorystami. Wołała o pomoc i takie pisanie jest w stosunku do niej bardzo niesprawiedliwe.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: N paź 07, 2018 4:45 pm 

Mechanik pokładowy Dom stały (1 pies)

Piesek adoptowany w maju tego roku więc minęło zaledwie 5 miesięcy psa u nowych właścicieli. Przykro mi jeśli komuś nie podobają się moje wypowiedzi ale moim zdaniem jest to bardzo krótki czas pracy z psem po przejściach i jak dla mnie to byli opiekunowie "poddali się" bardzo szybko. A teraz czytam, że po krótkim pobycie u behawiorysty Spike zachowuję się bardzo dobrze i jest gotowy do adopcji. Adopcja psa to poważna sprawa i należy rozważyć wszystko bardzo dokładnie przed przyjęciem czworonoga do swojego domu, a nie jak w tym przypadku i wielu innych mieć pretensję do Załogi bo pies nie jest taki jak sobie wyobrażaliśmy.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pn paź 08, 2018 12:31 pm 

Starszy Marynarz Dom stały (3 psy) Transport

Adopcja to wielka niewiadoma i nie można mieć do nikogo pretensji, że pies nie jest taki jak sobie wyobrażaliśmy... powodzenia chłopaku

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pn paź 15, 2018 10:13 pm 

Marynarz Dom stały (1 pies)

"pies nie jest taki jak sobie wyobrażaliśmy" - żart to jakiś czy co? I to na forum adopcyjnym taka wypowiedź. No, lekka masakra

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Wt paź 16, 2018 1:03 pm 

@Mariola Fuk - nikt tak wprost nie powiedział przecież, tak zinterpretowała zachowanie Kasi Anjau. Drakula nie oddała Spike'a dlatego, że inaczej wyobrażała sobie adopcję.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt paź 19, 2018 2:24 pm 

Kapitan Dom stały (1 pies) Dom tymczasowy Transport

Spike dotychczas nie wykazywał nieprawidłowych zachowań - aktualni opiekunowie na ten moment nie mieli z nim żadnych problemów. Prawdziwy psi anioł w Chacie Leona :D i to są wspaniałe wieści!

Spokój przewodnika udziela się też psiakowi - Spike jest zwyczajnie grzeczny, stabilny i mega kochany! :) Jest jak najbardziej gotowy, by iść na swoje i zacumować już na zawsze w jego wymarzonym porcie!
Chłopak jest grzeczny i zachowuje się pięknie, jednak na pewno potrzebuje wyznaczonych w domu zasad i reguł oraz stabilnego opiekuna zwracającego uwagę na jego potrzeby, żeby czuć się pewnie i być szczęśliwym psiakiem.

Osoby chętne do adopcji prosimy o przesłanie wypełnionej ankiety, następnym krokiem będzie wizyta przedadopcyjna, a następnie spotkanie ze Spikem w Chacie Leona :)

Przystojniaczek otwiera casting, zapraszamy! :D

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pn paź 22, 2018 10:56 am 

Serdecznie Pani współczuję tej sytuacji.Nie zazdroszczę tego przez co musiała Pani przejść.Też uważam,że fundacja ta jest bardzo specyficzna i tak naprawdę nikogo nie interesuje los mojego psa a forum jest sztucznie napędzane.Nie należę do wylewnych osób,ale widać to zainteresowanie po odpowiedziach.Jestem też przeciwnikiem sterylizacji a muszę to zrobić czym dorzucę kolejną traumę mojemu psu.Proszę się trzymać dzielnie i nie pozwolić,żeby ktoś Panią obrażał.Wszystkiego dobrego

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pn paź 22, 2018 7:06 pm 

Raczej to nie miejsce na to, ale nie mogę się powstrzymać - w umowie jest zawarta informacja o konieczności sterylizacji, a poza tym, sterylizacja u psów takich, jak Brunia, to konieczność, chyba że lepiej, aby miała ropomacicze.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pn paź 22, 2018 7:21 pm 

Ja też chciałabym dołączyć kilka słów, mimo że to offtopic, ale myślę, że kwestia jest na tyle ważna, że warto.

My po adopcji Balbiny nie mogliśmy jej od razu wykastrować z powodu przewlekłego zapalenia pęcherza, leczyliśmy je ponad 4 miesiące i na dwa tygodnie przed wyznaczonym terminem sterylki, Balbina dostała kolejnej cieczki, więc znów trzeba było czekać i zanim doczekaliśmy kolejnego terminu w odpowiednim momencie cyklu, Balbina zaczęła "chorować". Wszystko wskazywało na zapalenie żołądka (wymaz z pochwy był czysty) i mieliśmy ogromne szczęście, że akurat w trakcie wizyty kontrolnej w trakcie leczenia "zapalenia żołądka", coś kapnęło z pochwy Balbi, wymaz z patyczka tego dnia był znowu czysty, a glut, który wypadł jednak okazał się być z ropą i tego samego dnia pojechaliśmy na cito na usg i operację.

Wybaczcie długi opis, ale chodzi o to, że przy "zamkniętym" ropomaciczu, czyli bez wycieku ropy z pochwy, bardzo trudno jest rozpoznać ropomacicze. To, w połączeniu z poprawą nastroju Balbiny po lekach przeciwbólowych/przeciwzapalnych, mogło przedłużyć rozpoznanie choroby i kto wie, jakby to się skończyło.

Taki zabieg, szczególnie u psów po niewiadomych przejściach (albo wiadomych pseudo przejściach), może po prostu uratować życie suczki i jest absolutnie konieczny, dlatego Załoga ma tu sto procent racji.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Wt paź 23, 2018 11:34 am 

Tu nie miejsce na co?Ile razy Pani zapytała co u Bruni?- to Panią obchodzi.Co fryzjerka może wiedzieć o fizjologii psa?!Jesteście dla mnie.....Nie mam ochoty tu przebywać.Zmuszacie do wstawiania zdjęć,których nikt nie ogląda.Sztucznie napędzany twór.Każdemu opowiadam historię Bruni i przestrzegam przed tą pseudofundacją A może porozmawiamy o tych fajerwerkach ?Lepiej mnie stąd usuńcie bo będę pisać i komentować i wspierać skrzywdzonych przez was ludzi

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Wt paź 23, 2018 11:57 am 

I lepiej niech mnie Pani nie prowokuje do jakiegokolwiek kontaktu czy dyskusji bo to się źle skończy.Pies jest szczęśliwy i zadowolony i tak naprawdę nic więcej się nie liczy a obrażać się nie pozwolę.Wolność słowa jeszcze w tym kraju jest.Zegnam !!!!

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Wt paź 23, 2018 12:04 pm 

"kalifonia71" co za brak kultury. Przykro to czytać. Oczywiście, ze jest demokracja ale to nie upoważnia Cię do obrażania innych. I to, że ktoś jest fryzjerką czy lekarzem nie ma najmniejszego znaczenia. Podpisałaś umowę adopcyjną i powinnaś się z niej wywiązać. Chyba, że jesteś osobą ubezwłasnowolnioną to oczywiście nie musisz. Oczywiście zgodzę się z Tobą w jednym najważniejsze jest dobro psa.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Wt paź 23, 2018 12:33 pm 

Nie jesteśmy na Ty proszę Pani !A po drugie nic nie muszę!!Mój prawnik wszystko sprawdził,jak również logował się z mojego konta na to forum.Oj oj długo by pisać co powiedział.A wykształcenie proszę Pani jest ważne.Prosty człowiek niestety nie może dyskutować w kwestiach medycznych.Nie porównujmy więc lekarza z fryzjerką.A ja jestem bardzo kulturalnym człowiekiem dopóki ktoś mnie nie zaatakuje.A przez dziaraną pannę jak się potem okazało z fundacji zostałam tak potraktowana,że szkoda gadać.Na co mam świadków.Kończmy proszę nie odpisywać.Szkoda Pani i mojego czasu No i nie otwierajmy puszki Pandory

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Wt paź 23, 2018 12:47 pm 

Dom Fundacyjny

Prosimy ograniczyć te rozmowy w wątku Spike'a. To nie dotyczy tematu psa. Jeżeli chcecie kontynuować tego typu dywagacje możecie założyć odpowiedni wątek w szantach.
Następne posty będę usuwać.

Obrazek

Obrazek

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Wt lis 27, 2018 8:56 pm 

Marynarz

Witam, bardzo chciałabym adoptować Spike'go. Jestem już po wizycie przed adopcyjnej. Nadal brak odpowiedzi ;/

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Wt lis 27, 2018 9:19 pm 

ANUSICA94 wpisz w meldunkach chęć adopcji Spika.

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Cz lis 29, 2018 11:48 am 

Dom stały (1 pies) Transport

ANUSICA94 napisał(a):
Witam, bardzo chciałabym adoptować Spike'go. Jestem już po wizycie przed adopcyjnej. Nadal brak odpowiedzi ;/

ANUSICA94 w naszej fundacji nie mamy Twojej ankiety, tym samym niemożliwe jest aby ktoś przeprowadził wizytę...

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Cz lis 29, 2018 3:39 pm 

Marynarz

Może mi ktoś tak w wielkim telegraficznym skrócie odpowiedzieć czy... Spike akceptuje dzieci i inne psiaki? Aktualnie przebywa w Chacie Leona tak? Czyli gdzieś pod Opolem?

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Cz lis 29, 2018 3:57 pm 

a.bonecka91 napisał(a):
Może mi ktoś tak w wielkim telegraficznym skrócie odpowiedzieć czy... Spike akceptuje dzieci i inne psiaki? Aktualnie przebywa w Chacie Leona tak? Czyli gdzieś pod Opolem?
Jeśli jesteś zainteresowana adopcją któregokolwiek psiaka z fundacji, to lektura jego wątku jest obowiązkowa. Na takie pytanie jak wyżej, czasami trudno jest odpowiedzieć zero jedynkowo, dlatego ważne jest, żeby mieć szerszy obraz sytuacji i charakteru psa oraz ewentualnych problemów i wtedy zdecydować, czy podejmujesz się starania o adopcję konkretnego psa.

Spike niestety został oddany przez pierwszych właścicieli i wrócił z załogowej adopcji. Już samo to powinno skłonić do bardzo poważnego podejścia do tematu jego adopcji. Czasem miał lepszy kontakt z innymi zwierzętami, czasem gorszy. Wskazówki i informacje zawarte w wątku na pewno rozjaśnią sytuację lepiej, niż skrót telegraficzy :/

Przy żadnym podopiecznym fundacji nie powinno być żadnej drogi na skróty, więc ta prośba o telegraficzny skrót nie jest w porządku :(

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Cz lis 29, 2018 4:01 pm 

Marynarz

Przeczytałam cały wątek, stąd właśnie pytanie bo informacje są dość sprzeczne.

Offline Zobacz profil  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 137 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]