Teraz jest Pt maja 02, 2025 7:43 pm

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 286 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15
Autor Wiadomość
PostNapisane: Cz lut 13, 2020 11:05 pm 

Kapitan Dom stały (2 psy) Dom tymczasowy Transport

Witajcie Drogie i Drodzy!

To historyczny moment - Ewa pisze post :P

Spotkało nas to to szczęście, że Gloria (od teraz Dziunia) trafiła do nas na DS :D Zatem jest czwartą BA w naszym domu, piątym psiakiem i szóstym zwierzem ;) Trochę powoli robi nam się ciasno w łóżku :P

Szybko okazało się, że Dziunia ma ogromne problemy nie tylko ze wzrokiem, ale i z samymi oczami. Ma zaawansowaną jaskrę, na jedno oko nie widzi w ogóle i widzieć już nie będzie :( O drugie oko zawalczymy, ale też jest bardzo poważnie :(

Niestety informacje o lęku separacyjnym też nie były przesadzone - natychmiast stała się moim rzepem, cieniem, stalkerem. Mam nadzieję, że trochę mi odpuści niebawem przy właściwym prowadzeniu :)

Oprócz tego jest przekochaną, grzeczną istotką <3 Pięknie chodzi na smyczy, w aucie zachowuje się wzorowo! Moje stado przyjęło ja może trochę chłodno, ale bardzo poprawnie - bez spięć i nerwów :) i oby tak już zostało. Co mogłoby się zmienić - żeby cholera przestała ganiać kota :P ale z tym też raczej sobie poradzimy ;)

Obawiam się, że nie będę najczęstszym gościem tego wątku ;) ale postaram się od czasu do czasu zdać relację ;) Ale przede wszystkim - dbać o tego skarba, dla którego jesteśmy piątym domem...

Załącznik:
58276F79-FB09-4878-A322-8D5F4F1733D1.jpeg
58276F79-FB09-4878-A322-8D5F4F1733D1.jpeg [ 107.38 KiB | Przeglądane 1184 razy ]

Załącznik:
EFA65C64-6626-43BB-B9E9-88C23D6FABE0.jpeg
EFA65C64-6626-43BB-B9E9-88C23D6FABE0.jpeg [ 108.02 KiB | Przeglądane 1184 razy ]

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt lut 14, 2020 5:46 am 

Marynarz Dom stały (2 psy)

Gratulacje , Dziunia to super imię dla takiej dziewczyny. Ewa jesteś Super

Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Wt lut 18, 2020 3:20 pm 

Dom stały (1 pies) Dom Fundacyjny Transport

Ale ekipa

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Wt lut 18, 2020 4:58 pm 

Marynarz Dom stały (1 pies)

Ewka serio ....
dawno starciłam rozeznanie w twojej załodze, ale widzę liczną ekipa.... super zawsze miałaś wielkie serducho... pozdrowienia i buziaki dla wszystkich ....

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Pt lis 19, 2021 10:23 am 

Marynarz Dom stały (1 pies)

Śliczna Dziuniu daj znać co u Ciebie

Wysłane z mojego SM-M515F przy użyciu Tapatalka

Offline Zobacz profil  
PostNapisane: Śr kwi 20, 2022 1:47 pm 

Kapitan Dom stały (2 psy) Dom tymczasowy Transport

Załącznik:
unnamed-13.jpg
unnamed-13.jpg [ 215.63 KiB | Przeglądane 1090 razy ]
Jest mi super przykro o tym pisać, ale tydzień temu pożegnaliśmy Dziunię - naszego kochanego Kurczaka :cry: Półtora miesiąca wcześniej zdiagnozowaliśmy paskudnego, fatalnie umiejscowionego guza wątroby i woreczka żółciowego. Pojawiły się też przerzuty w jamie ustnej i węźle chłonnym. Początkowo Dziunia czuła się wybornie i nic nie wskazywało na toczącą ją chorobę - nie było żadnych niepokojących objawów. Mieliśmy nadzieję, że ten stan (również dzięki lekom odwlekającym co nieuchronne), utrzyma się jak najdłużej. Niestety przyszło załamanie, a my, oszczędzając Dziuni przewlekłego cierpienia, podjęliśmy decyzję o eutanazji :cry:

Była z nami tylko dwa lata i dwa miesiące - zdecydowanie za krótko, ale przecież zawsze jest za krótko :( Pożegnaliśmy trzeciego psiaka w ciągu niespełna dwóch lat i ta suma cierpienia przytłacza całkowicie :(

Pocieszam się, że chyba w tym czasie spędzonym z nami była naprawdę szczęśliwa - nigdy nie została sama w domu, bo tego nienawidziła, grzała tyłek przy kominku, gryzła patyki na działce, rozwalała zabawki w 3 sekundy, goniła kota, spała na naszych nogach, opalała się na tarasie. Była chciana, kochana, zaopiekowana - i to jest najważniejsze, a nasz rozpaczliwy smutek to na szczęście nie jej zmartwienie ;) Żegnaj Kurczaku :cry:

Offline Zobacz profil  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 286 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]